Ta en amerikansk examen under ditt utbytesår!

Få ett försprång genom en amerikansk examen från Washington Academy

Med vårt Classic+ Diploma-program får du en unik möjlighet att ta en amerikansk examen. Det innebär att du inte bara tar studenten med en svensk gymnasieexamen utan får också en examen från den prestigefyllda Washington Academy. Classic+ Diploma är ett onlineprogram som innebär att du åker till USA på ett utbytesår och upplever det amerikanska high school-livet och den amerikanska livsstilen. Den enda skillnaden är att du före, under och/eller efter ditt utbytesår tar poäng online och kvalificerar dig till en high school-examen från Washington Academy.

Det finns många bra skäl att ta en amerikansk examen. Washington Academy är en prestigefylld amerikansk internatskola och en av de äldsta utbildningsinstitutionerna i USA. En amerikansk high school-examen är en väldigt bra merit om du vill bli antagen till ett amerikanskt college eller universitet och ger dig ett stort kliv framåt i dina studier och din karriär.

Du får chans att välja ämnen som kanske inte finns i din skola här hemma och förbättrar dina språkkunskaper genom direktsända onlinelektioner tillsammans med amerikanska lärare och internationella studenter.

Läs mer om American diploma-programmet här och kontakta oss så berättar vi hur du kan kombinera ditt Classic USA-program med en amerikansk examen!

Perfekt för studenter som:

  • Är redo för den ultimata high school-upplevelsen i USA
  • Är redo att delta i onlinekurser före, under och/eller efter utbytesåret för att kvalificera sig för en amerikansk examen från Washington Academy.
  • Är intresserade av att fortsätta sin utbildning i USA

Få kontakt med en av våra high school-experter

*” anger obligatoriska fält

Studentens information

Hidden
Är du student eller vårdnadshavare?

Vårdnadshavarens information

Hidden

Hur du kan ta en amerikansk high school-examen

Det tar högst tre år att få en amerikansk examen och du måste delta i flera onlinekurser. Hur du väljer att planera är helt upp till dig!

  • Börja med att resa till USA under ett utbytesår och när du sedan är tillbaka i Sverige kan du läsa onlinekurser under ett eller två år.
  • Du kan också börja med en onlinekurs före ditt utbytesår, sedan resa till USA under ett läsår och därefter återvända hem och avsluta ditt tredje och sista år på American Diploma-programmet.
  • Du kan till och med börja med att läsa två år på programmet hemma innan du reser i väg och sedan slutföra kursen medan du är i USA.

Läs en del av kursen som ett sommarprogram genom att följa föreläsningarna under fyra veckor i juli.

Du har nära kontakt med dina lärare under hela tiden och får allt stöd du behöver via onlineplattformarna och e-post – utmana dig själv och få ett bra försprång!

Tidigare utbytesstudenter berättar

Maria

“Soft Landing Camp var verkligen något av det roligaste jag någonsin gjort. Sightseeing, shopping och mycket mer stod på schemat.”
– Maria, om Soft Landing Camp i New York ”

Ellen

“Min tid som utbytesstudent har varit en av de roligaste jag varit med om. Jag har gjort nya saker, träffat nya människor, och utvecklats som person. Jag älskar att testa nya saker och har därför tyckt detta varit superkul.”
– Ellen i Texas, USA.

hero-usa-beach-jumping-students

Upplevelser för livet

Ett utbytesår är en upplevelse du bara får en gång i livet och som formar din framtid. Vi har skapat en guide som kan hjälpa dig att planera ditt utbytesår i USA. Boka en gratis studierådgivning med oss för att göra drömmen till verklighet.

Är det något specifikt du vill kunna välja under ditt utbytesår?

Om du vill ha garanti för att få bo nära stranden eller i en viss stad eller att kunna gå på en skola där du kan ta en amerikansk examen kan du överväga en av våra skolor i Select-programmet eller en internatskola i USA! Du kan välja det Select-alternativ eller den internatskola som uppfyller alla dina krav (vare sig det handlar om en sport, ett specifikt ämne, en viss ort eller ett konstprogram) – eller låta vårt team hjälpa till att hitta den high school som passar dig bäst!

Skolor som erbjuder hög akademisk nivå

Boka gratis konsultation