ustainability-global-impact

Global Impact

Vårt uppdrag når långt utanför klassrummet

Som en del av Educatius Group tror vi på utbildningens förändrande kraft och och som organisation är vi dedikerade till att göra en positiv och långsiktig skillnad i världen. Vi har anpassat våra hållbarhetsmål efter Förenta Nationernas mål, och är stolta över att presentera ett brett spektra av effektfulla initiativ runt om i världen. Detta inkluderar vårt åtagande att tillhandahålla jämlik tillgång till utbildning genom Aiducatius Foundation, främja psykiskt välmående bland våra studenter och stärka lokala samhällen genom vår Community Impact Fund.

Klimatkompenserar

Internationella studentresor

Vi är dedikerade till att kompensera för miljöpåverkan av internationella studentresor och integrera hållbarhet i våra affärspraktiker. Utöver vårt stöd för Aiducatius trädplantering, har vi gjort ytterligare åtagande att investera i globala projekt för klimatåtgärder. Från och med 2023 kompenserar Educatius delvis för de koldioxidutsläpp som orsakas våra studenters flygresor baserat på beräkningar gjorda av en oberoende organisation. Vi har utvecklat en hållbarhetsplan för att mäta utsläpp och utveckla strategier för att minska koldioxidkrediter samt stödja Förenta Nationernas globala mål för hållbar utveckling.

”Som en organisation specialiserad på kulturella utbyten och som uppmuntrar till att förena världen , tror jag starkt på att vi har en förpliktelse att säkerställa att vi även bidrar direkt som företag. Som sådant arbetar vi kontinuerligt med att förbättra vår hållbarhet, påverkan och samhällsansvar. Educatius har nyligen lanserat flera positiva initiativ som verkligen kommer att göra skillnad, och vi fortsätter vårt arbete att göra vår del för världen och för miljön.”

PETE JACKSON, CHIEF OPERATING OFFICER, EDUCATIUS GROUP

Psykisk hälsa

Våra studenters välmående

År efter år, skickar Educatius hundratals utbytesstudenter utomlands och Educatius Group välkomnar tusentals internationella studenter från mer än 50 nationer.  Global Youth Resilience är vårt engagemang för att stödja psykiskt välmående hos våra studenter när de är i väg på en upplevelserik resa som banar väg för personlig utveckling!

Lär dig mer
Aiducatius

Ger tillbaka

Att studera utomlands kan vara en uppnåbar dröm för vissa, men alla studenter har inte den möjligheten. Vår systerorganisation, Aiducatius, stödjer skolor i Afrika och Latinamerika för att förbättra deras program och öka studenternas tillgång till utbildning. Aiducatius tillhandahåller också nödvändigheter som uniformer, måltider, planterar fruktträd och gräver brunnar. Denna praktiska hjälp gynnar inte bara studenterna, utan även deras familjer och samhällen. Varje internationell student från Educatius bidrar till dessa positiva förändringar.

Lär dig mer
Subpages image + text: 640x480px – smiling-girl-in-classroom-640x480px
Planterar träd

Växande hållbar påverkan

Vi är medvetna om de negativa konsekvenserna av de flygresor som krävs för internationella studentutbyten. Därför har vi stött trädplanterings- och bevarandeprojekt i Tanzania sedan 2009. Under bara 2022 planterade vi totalt 12 350 träd på skolor och vårdcentraler i Tanzania, vilket gynnade över 60 000 ungdomar. Educatius Group blev nominerade som finalister i WYSTC Global Youth Travel Awards 2023 för en enastående insats för FN:s globala mål för hållbar utveckling.

Vidgar vyerna

Community Impact Fund

Internationella studenter som åker på utbyte breddar sina perspektiv, de förenar sina erfarenheten hemifrån med kulturen i sitt nya land. I mars 2024 kan nuvarande Educatius-studenter från hela världen ansöka om att vinna ett stipendium på 5 000 USD från 2024 års Community Impact Fund. Syfte att förstärka samhället, hemma eller på sin utbytesdestination, inspirerad av sin globala erfarenhet.

Boka studierådgivning