Fyra studenter håller upp pokalen i luften

One Team Across the Globe

Vårt One Team Across the Globe finns med för att vägleda och stödja dig i varje steg av ditt utbytesår, både i ditt hemland och värdland. Vi vet att ett utbytesår verkligen kan förändra någons liv. Därför tar vi oss tid att lyssna och förstå vilka mål, behov och önskemål du har så att vi kan hjälpa dig att hitta rätt utbytesprogram – ett program där du kan nå din fulla potential.

Vi jobbar bara med high school-utbyten – och det är vi bäst på.

Educatius är Sveriges främsta utbytesorganisation. Vi är del av Educatius Group, en ledande och anförtrodd global organisation inom internationell utbildning som organiserar utbytesår över hela världen för studenter från mer än 60 länder. Medlemmarna i vårt One Team Across the Globe som finns på 25 kontor i 19 länder är verkligen experter när det kommer till utbytesverksamhet. Vi inriktar oss enbart på high school-utbyten och därför är vi bäst på just det området.

Vi ger tillbaka av det bästa vi vet, nämligen utbildning

Vår systerorganisation Aiducatius som arbetar med välgörenhet förbättrar livssituationen för ungdomar som studerar i Gambia. Det är ytterligare ett sätt för oss att göra skillnad. 

Vill du veta mer? Kontakta oss – vi vill gärna höra från dig.

John Cedergårdh

CEO of Educatius Group

Innan John började på Educatius Group 2020 hade han VD-positioner på flera internationella utbildningsinstitutioner. Han har också haft andra ledande roller inom den internationella utbildningsbranschen,  bland annat som styrelseledamot i WYSE Travel Confederation mellan 2017 till 2020 och som COO för den engelska språkskolekedjan Stafford House, som är en del av Cambridge Education Group. John har studerat vid Göteborgs universitet och varvat det med terminer i Innsbruck, Österrike och vid University of North Florida, USA. 

Matt Smith

President of Educatius North America

Matt är en riktig globetrotter. Han har lång erfarenhet från utbytesbranschen och har haft olika positioner runt om i världen. Efter att ha arbetat som regionchef, verksamhetschef och ordförande för Educational Home Stay Programs vet han vad som krävs för att fördjupa sig i en ny kultur och lära sig ett nytt språk i ett nytt land.

Kimberly Carter

Executive Director of Council for Educational Travel, USA

Kimberly vet genom sina egna och sina barns erfarenheter hur det kan förändra en students liv att bo och studera i ett annat land. Båda hennes döttrar har studerat utomlands, vilket har stärkt familjens övertygelse om vikten av kulturell interaktion. Under årens lopp har Kimberly sett hur utbytesstudenter och deras värdfamiljer knutit vänskapsband som håller för livet och blivit en stor, global familj!

Michele Harrison

Educatius Commercial Director, UK & Ireland

Michelle är känd för sin stora kärlek till språk och har tagit emot utbytesstudenter i många år. Hon började arbeta för Educatius Group 2014 och startade utbytesprogram i Storbritannien och på Irland. Michelle älskar att se hur studenterna blir mer självsäkra under programmets gång, och att vissa stannar längre än vad de planerat från början. 

James Crimp

National Director, Australia & New Zealand

James började arbeta med internationella studenter för mer än 30 år sedan i hemstaden Torquay, England, där han undervisade i engelska. Hans föräldrar var värdfamilj för många utländska utbytesstudenter. James fascinerades över hur studenterna mognade under programmets gång och blev sanna världsmedborgare. 

Erica McAllister

Educatius Boarding Program Manager, USA

Efter att ha undervisat i engelska i Sydkorea i två år direkt efter college bestämde sig Erica för att bygga upp en karriär inom internationell utbildning. Under hennes tid som lärare och rådgivare för internationella studenter fick hon dela många spännande stunder med dem, till exempel när de blev antagna till ett college de drömt om efter ett framgångsrikt high school-utbyte. 

Eva Gómez

Country Manager, Get Ready, Spain

”We can´t choose where we come from but, we can choose where we go.” Nu har jag arbetat med internationella studenter i 30 år. Jag har studerat journalistik och turism och försöker kombinera det med det som jag brinner för: resor och kommunikation. Möjligheten att få lära sig mer om nya kulturer, visa våra traditioner, skapa tvärkulturella broar för att förstå världen och se den ur ett annat perspektiv var både berikande och stimulerande. Jag drömmer om en mer medmänsklig värld, och jag tror att vi genom utbildningsprogram och interkulturella program hjälper våra studenter att förverkliga sina drömmar och samtidigt ökar den internationell förståelsen. 

Jean-Michel Roques

Director, JEV Langues, France

Jean-Michel har alltid varit intresserad av språk och började redan som ung lärare arbeta med utbytesprogram. Det ledde honom in på sin nuvarande karriär inom internationell utbildning. Han började på JEV Langues 1983 och har sedan fortsatt att leda organisationen mot ytterligare tillväxt. Han tycker det är ett givande och tacksamt arbete att hjälpa studenter få uppleva en förändring i livet genom att åka i väg på ett high school-år. Han stimuleras av att ungdomar som åker på utbytesår blir mognare, får bättre språkkunskaper och en rikare uppfattning om världen. 

Markus Fiedler

Country Manager, DFSR, Germany

Markus kom till DFSR efter att ha arbetat tio år inom reklambranschen. Han sökte då efter ett sätt att göra skillnad och hittade det inom internationell utbildning. I sin roll som landschef på DFSR har Markus hjälpt hundratals utbytesstudenter att utveckla sin potential och bli världsmedborgare. Han är stolt över att veta att han och hans team har gjort stor skillnad i många studenters liv. 

Beate Lenzbauer

Country Manager, Astudy, Italy

Beate brinner för att hjälpa studenter i förberedelserna inför sina utbytesår, vilket beror på hennes egna erfarenheter av internationell utbildning. Efter gymnasiet i hemlandet Tyskland åkte hon till Rom där hon bodde hos en välkomnande värdfamilj. Universitetsåren tillbringade hon sedan i Kina och USA. Man kan säga att resor, internationell utbildning och att hjälpa andra få minnen för livet liksom ligger i hennes DNA. 

Julia Berner-Zhou

Director Educatius Nordics

Julia anslöt till Educations-gruppen år 2014 och har sedan dess haft flera befattningar inom Educatius Danmark. Där använder hon sin internationella utbildningserfarenhet och sina nära band med andra team inom Educatius-gruppen för att erbjuda förstklassig service och kunskap till utbytesstudenter på gymnasienivå.

Elnaz Biglary

Nordic Sales Manager

Elnaz började på Educatius Group 2016 som Program Coordinator för programmen i USA och Storbritannien/Irland. Precis som många andra av Educatius medarbetare var Elnaz utbytesstudent i Storbritannien under gymnasietiden och har sedan dess rest mycket i världen. Genom sina personliga och yrkesmässiga erfarenheter har hon byggt upp en gedigen expertis inom utbytesverksamhet och har hjälpt många studenter att nå sin fulla potential. 

Boka gratis konsultation