Edventours: sommarutbyte

Så mycket mer än en USA-semester!  

Du får uppleva en rolig och berikande, kortvarig vistelse i USA. Du kommer att utvecklas och ha så mycket roligt att din engelska förbättras av bara farten! Det finns flera olika program att välja mellan; individuella och grupper, från ekologi till rymden, mini high school, akademiska kurser, idrottsläger och mycket mer. Du behöver inte söka visum då du reser som turist.

Edventours ingår i Educatius Group och fokuserar på kortvariga sommarutbyten i USA. Programmen pågår under tre sommarmånader och deltagarna behöver inte ett studentvisum utan reser som turister.

Prislistan hittar du här.

Behörighet:

  • Ålder:  14-19 vid ankomst 
  • Språkkrav : konversationsengelska
  • Datum: beroende på program

Ansökan:

  • Sista ansökningsdatum:  2 – 3 månader före önskat ankomstdatum.
  • Information om visum: Svenska studenter behöver eventuellt inte ett turistvisum för att resa till USA, beroende på nationalitet, utan kan de resa med ett giltigt ESTA. Vi hjälper dig med ansökan och dokument om du behöver visum.

Våra sommarprogram


Save the Planet Eco-Groups

Utforska USA i en grupp under ett tre veckor långt utbildningsprogram i soliga och spännande Florida, Kalifornien, Utah eller Arizona!

Läs mer


NASA Space Camps i Florida, Alabama eller Texas

Detta är ett unikt program för dig som är nyfiken på rymden, vill träna som en riktig astronaut och få en imponerande erfarenhet att lägga till på ditt CV.

Läs mer


Business Tech i Seattle

Det här unika programmet fokuserar på att lära av de bästa genom att besöka några av världens största företag i “Tech Silicon Valley” i Seattle, Washington.

Läs mer


California Mini-High School och Academic Adventure Program 

California Mini High School ger dig en unik möjlighet att resa som en grupp och gå i en lokal high school i Los Angeles förort. Du får testa det amerikanska tonårslivet! 

Läs mer

Detta spännande tre-veckorsprogram tar dig till två viktiga amerikanska städer, Washington DC och Boston, för att se arbetet i den amerikanska regeringen och få en enastående erfarenhet att lägga till på ditt CV. 

Läs mer

Bo i värdfamilj 

Det här programmet är för dig som vill bo hos en omhändertagande värdfamilj i USA. Det finns inget fast schema, utan du får möjlighet att njuta av allt som USA har att erbjuda och delta i vardagslivet hos en amerikansk familj och hjälp av vår lokala koordinator. Du som deltar bör vara tillräckligt mogen och självsäker i din engelska för att utforska omgivningarna på egen hand. Kalifornien, Florida och Boston finns tillgängliga som regionsval mot en avgift.

Ansök

Save the Planet Eco-Groups 

Utforska USA i en grupp under ett tre veckor långt utbildningsprogram i soliga och spännande Florida, Kalifornien, Utah eller Arizona! Du deltar i en organiserad resa, lär sig om hållbarhetsarbetet på din destination och bor hos lokala värdfamiljer. Du kommer att besöka national- och delstatsparker, träffa parkväktare, besöka lokala universitetsavdelningar för miljövetenskap och lära dig hur klimatförändringar och människan påverkar planeten och vad man kan göra för att hjälpa till och engagera sig. Du får se de främsta sevärdheterna i delstaten och få vänner för livet!  

Ansök

NASA Space Camps i Florida, Alabama eller  Texas 

Detta är ett unikt program som är utformat för dig som är nyfiken på rymden, vill träna som en riktig astronaut och få en imponerande erfarenhet att lägga till på ditt CV. Programmet erbjuder en inspirerande och solid grund för många områden inom rymdindustrin och ger dig chans att skapa kontakter och minnen som varar livet ut. Genom dagliga workshops får du uppleva en vecka som NASA-astronaut, ingenjör och forskare, öva på mikrogravitations-simulatorer, skjuta upp och landa Mars-rover, testa arbete i flygkapsel eller tar dig an tekniska och vetenskapliga utmaningar i labbet. Du bor i värdfamilj eller på campus beroende på destination. 

Ansök

Business Tech i Seattle 

Det här unika programmet fokuserar på att lära av de bästa genom att besöka några av världens största företag i “Tech Silicon Valley” i Seattle, Washington. 

Du får besöka huvudkontoren för Microsoft, Amazon, Google WA, Bill & Melinda Gates Foundation och träffa företagsrepresentanter för att lära dig om deras historia och innovationer. Du kommer att bo hos en amerikansk värdfamilj och skapa livslånga relationer utöver att lära dig om amerikanska affärer och besöka de största sevärdheterna i Seattle. Programmet inspirerar till att lära sig mer om affärsvärlden och öppnar karriärvägar hos de teknikjättar som besöks. 

Ansök

California Mini-High School och Academic Adventure Program 

California Mini High School ger dig en unik möjlighet att resa med en grupp och gå i en lokal high school i Los Angeles förort. Du får testa det amerikanska tonårslivet! Studievägledare kommer att hjälpa dig med ditt kursval och erbjuda dig att prova på de sporter eller fritidsaktiviteter som finns tillgängliga vid din vistelse. Genom att bo i en lokal värdfamilj får du ta del av amerikanska traditioner och skapa livslånga relationer. Academic Adventure Program är tillgängligt för dig som är intresserade av att studera vid en amerikansk high school i utvalda stater, medan du bor hos en värdfamilj. 

Ansök

Leadership Program i Washington DC och Boston 

Detta otroliga tre-veckorsprogram tar dig till två viktiga amerikanska städer, Washington DC och Boston, för att se arbetet i den amerikanska regeringen och få en enastående erfarenhet att lägga till på ditt CV. 

Under de fem dagarna i USA:s huvudstad kommer du att delta i ett 70-årigt ledarskapsprogram som stöds av president Clinton och George Bush Jr. Du får träffa amerikanska senatorer och kongressmän, besöka USA:s högsta domstol och kongressbiblioteket, se DC:s nationella monument och lära dig om landets viktigaste politiska områden. Efter DC reser du till Boston för att besöka Harvards och MIT:s campus, utforska Bostons mest kända platser och lära dig om nationens födelseplats. Basketboll-, fotbolls- och golfläger i Florida och Pennsylvania, high school-sommarläger i Kalifornien och high school-idrottsläger i Indianapolis, och mycket mer! 

Ansök
Boka gratis konsultation