Classic High School i USA

Det klassiska utbytesåret

I Classic High School ingår allt det där som har gjort den internationella utbytesverksamheten så populär. Du bor hos en värdfamilj, pluggar roliga ämnen med engagerade och trevliga lärare och skaffar vänner genom att delta i klubbar och aktiviteter utanför schemat.

Var du i USA du kommer att plugga beror på var din värdfamilj bor. När vi har matchat dig med en värdfamilj får du en placering på en skola i närheten. Med värdfamiljens stöd och hjälp anpassar du dig sedan på nolltid till livet som amerikansk high school-student.

Du kan bli placerad i någon av de fyra årskurserna på high school, men de flesta av Educatius studenter går tredje året (junior) eller fjärde året (senior). Som Classic High School-student kan du åka till USA under en termin med start på hösten eller vintern eller under ett helt läsår.

Du kan få veta mer om Classic High School genom att prata med en av våra ambassadörer eller läsa om andra utbytesstudenters erfarenhet om livet i USA.

Perfekt för studenter som

  • Vill få insikt i den amerikanska kulturen genom att leva i den
  • Är öppna för att plugga var som helst
  • Är nyfikna på att bo utomlands
  • Vill förbättra sin engelska
  • Vill träffa nya vänner

Fyra studenter står framför en amerikansk skolbuss

Upplevelser för livet

Att åka på ett utbytesår är en upplevelse som du bara får en gång i livet och som formar din framtid. Läs igenom den här korta guiden för att planera ditt år i USA. Boka sedan en gratis studierådgivning med oss för att förverkliga ditt utbytesår.

Bestäm var du vill plugga

Du kan ha önskemål om var du vill bli placerad under ditt utbytesår. Välj vilken stad, stat eller region du vill åka till och finns det platser kvar placerar vi dig där. Du betalar då en extra avgift och antalet platser är begränsade. För att säkra en plats rekommenderar vi att ansöka till ditt utbytesår så fort som möjligt.

Vill du veta mer om det område du har valt eller vilka alternativ som finns kan du titta in på vår sida för områdesval.

Ta chansen att få dubbel examen

Att ta en amerikansk high school-examen under ditt utbytesår är enklare än du kan ana. Med vårt systerföretag Educatius Academy Online kan du få dubbel examen⁠—en från ditt gymnasium här hemma och en från den historiska och prestigefyllda internatskolan Washington Academy.

Så här funkar det.

Du tar två poäng för en amerikansk high school-examen under utbytesåret. Du kan ta fyra extra poäng genom att plugga på Washington Academy antingen innan du åker iväg eller efter att du kommit tillbaka – eller både ock. Samtidigt som du pluggar online går du på gymnasiet här hemma. När du tar examen från high school har du en dubbel examen.

En dubbel examen är ett säkert sätt att skilja dig från mängden i antagningsprocessen till universitet, i konkurrensen om praktikplatser och i din framtida karriär. Programmet heter Classic USA + Double diploma.

Ta del av andra utbytesstudenters erfarenheter

Maria

“Soft Landing Camp var verkligen något av det roligaste jag någonsin gjort. Sightseeing, shopping och mycket mer stod på schemat.”
– Maria, om Soft Landing Camp i New York 

Nathalie

“Att bo i en mindre stad gav mig en unik inblick i amerikanernas
vardag och kultur. Att möta nya meningar och tankesätt gjorde
att jag fick lära mig och växa jättemycket som person!”

– Nathalie i Manistee, Michigan

Börja planera

Skicka oss dina uppgifter så kommer en av våra high school-experter kontakta dig för en personlig och kostnadsfri rådgivning. Låt det bli verklighet!

*” anger obligatoriska fält

Studentens födelsedatum
Hidden
Är du intresserad av att ta ett amerikanskt high school diploma*
Är du student eller vårdnadshavare?*
Hidden
Hidden
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Boka studierådgivning