Välj område för high school i USA

Önska att bli placerad nästan var som helst

Oavsett var du hamnar när du åker på vårt Classic High School-program får du garanterat en djupdykning i den amerikanska kulturen. Men eftersom USA är ett stort land med olika klimat och kulturer kanske det finns områden där du helst vill bo.

Du kan lämna önskemål om att bli placerad på ett high school i en viss stad, delstat eller region. Men eftersom antalet platser är begränsat kan Educatius inte garantera att hitta en placering på just den plats du har önskat. Först till kvarn gäller, så ansök tidigt. Blir du placerad i det område du har valt tillkommer en extra avgift. Om inte, betalar du inget extra.

Oavsett vart du åker under ditt utbytesår kan vi lova dig ett oförglömligt äventyr och en spännande skolupplevelse. Om du vill välja var i USA du vill bo får du mer information i den här guiden.

Snabbfakta

Ålder: 15–18,5 år

Avresa: Juli, augusti, september eller januari

Språkförkunskaper: Grundläggande engelskkunskaper krävs

Engelsktest: Ja, som en del av ansökan

Visum: Ja

Soft Landing Camp: Ja, i New York

Skoldagar: Normalt 7.30 till 14.30

Skolämnen: Både obligatoriska och valbara ämnen

Arrangerade resor: Ja

Hitta din drömdestination

Vi på Educatius kan hjälpa dig att få uppleva ett utbytesår nästan var du vill i USA. Vi har sammanställt en kort guide med mer information om de olika destinationerna. Här kan du se vilka regioner, delstater eller städer du kan välja.

Delstatsval – Önska stat i USA

USA består av 50 delstater, huvudstaden Washington DC (ett federalt distrikt) och fem större territorier. Med Educatius kan du önska vilken som helst av dessa stater. Alla har något att erbjuda när det gäller historia, klimat och kultur. Läs dessa korta beskrivningar för att hitta en delstat som har just det du söker. Förutom i nedanstående delstater kan du också ha önskemål att få plugga i Alabama, Alaska, Nebraska eller New York. Tänk på att de mest kända delstaterna som Kalifornien och Florida är mycket populära. Ansök därför tidigt för att säkra din plats.

Amerikanska delstater

Arizona

Arizona är en delstat i sydvästra USA med ett varierat klimat. Södra Arizona har ett ökenklimat där några av landets högsta sommartemperaturer har uppmätts. I norra Arizona hittar du skogbevuxna berg, så räkna med snörika vintrar (en av anledningarna till att Arizona är populärt bland skidåkare och snowboardåkare). I Arizona hittar du självfallet också det magnifika Grand Canyon, ett paradis för naturälskare med oändliga möjligheter till äventyr. Phoenix och Tuscon är delstatens största städer, men här finns också flera mindre städer som kan erbjuda stadsliv med närhet till delstatens dynamiska vildmark. 

Kalifornien

Kalifornien är en stor delstat på den amerikanska västkusten. Den har ungefär samma storlek som flera europeiska länder, bland annat Sverige, Tyskland och Spanien, och är bara något mindre än Frankrike. Här hittar du städer som du känner till från film och tv eller har läst om i böcker. Över hela delstaten finns fantastiska resmål, så utforska de många städer och orter som har den kaliforniska livsstilen. Om du vill åka till en specifik stad i Kalifornien ska du välja Select High School för ditt utbytesår.  

Colorado

Naturälskare, skidåkare och snowboardåkare kommer att älska Colorado, som ligger i hjärtat av Amerika. Större delen av Colorados befolkning bor i större, trevliga städer som Denver, Aspen och Colorado Springs. Härifrån är det lätt att ta sig till de många national- och delstatsparkerna i Colorado för vandring, camping och vintertid för skidåkning och snowboardåkning i Klippiga bergen.

Florida

Florida brukar kallas The Sunshine State och välkomnar varje år 60 miljoner besökare. Du förstår varför när man ser stränderna! Men Florida är också en populär plats att bo på och är USA:s tredje folkrikaste delstaten. Det är lätt att få vänner, speciellt i de större städerna som Tallahassee, Jacksonville och Miami. I Florida får du uppleva en mix av kulturer och maträtter, kända sevärdheter och soliga dagar vid havet med nya kompisar. 

Georgia

Georgia har allt. Med de magnifika Blue Ridge Mountains i norr och de charmiga stränderna längs Atlantkusten är delstaten ett populärt resmål för naturälskare. Det är också en delstat full av historia. Georgia spelade en central roll i det amerikanska inbördeskriget och i den amerikanska medborgarrättsrörelsen som leddes av den Georgia-födde Martin Luther King Jr, en person som är hyllad världen över för sin fredliga kamp för likabehandling oavsett ras. I Georgia ligger många spännande städer, bland annat delstatens huvudstad Atlanta. Den är numera ett centrum för film, tv och musik och lockar människor från hela USA och andra länder.

Illinois

Illinois ligger mitt i USA. I söder hittar du jordbruks- och industrilandskap och i norr pulserande städer. Den största är Chicago, landets femte största stad, som har ett dynamiskt, mångkulturellt centrum med stora idrotts- och musikarenor, teatrar, parker, museer och mycket mer som gör att du får uppleva mesta möjliga av den amerikanska kulturen. Tack vare det utbredda transportnätet kan du ta del av allt som Chicago har att erbjuda även om du bor i någon av de många närliggande städerna och förorterna.

Indiana

I Indiana får du en helamerikansk upplevelse. Delstaten ligger i Mellanvästern som är rik på jordbruksmark. I de charmiga städerna är invånarna sammansvetsade och njuter av friluftslivet under fyra årstider. Indiana spelade en viktig roll för de vita bosättarnas och ursprungsbefolkningarnas utbredning västerut. I delstaten ligger större industristäder som Indianapolis, Fort Wayne och Evansville, plus mindre städer där du får uppleva den klassiska amerikanska high school-livsstilen. 

Michigan

Michigan är en riktig pärla, som ligger inbäddad mellan två av de Stora sjöarna (Great Lakes) och gränsar i norr mot Kanada. Klimatet med fyra årstider innebär att du börjar skolan i den varma solen på sensommaren innan höstens spektakulära färger kommer. Sedan följer vintern med roliga vinteraktiviteter i snön och därefter den härliga våren som leder fram till försommaren då du kan besöka några av landets vackraste stränder. Michigan, som en gång var centrum för USA:s bilindustri, har en blandning av utbredda städer och förorter, pittoreska samhällen och fiskebyar, bördig jordbruksmark och fruktodlingar.

Minnesota

Minnesota-borna är kända för att vara vänliga och tillmötesgående (begreppet ”Minnesota nice” finns). Den nordlig belägna delstaten erbjuder oändligt med friluftsäventyr med över 10 000 sjöar, miltals av skogar och den mäktiga Mississippifloden (som börjar i Minnesota). I delstaten finns också mycket utrymme för kreativitet med en lång historia av offentlig finansiering av konst och musik. Här berikar ursprungsbefolkningen kulturen, liksom de många invandrargrupper från hela världen som nu har Minnesota som sitt hem. Förutom storstadsområdet Minneapolis och Saint Paul får du även i mindre städer som Duluth, Saint Cloud och Bemidji en genuin high school-upplevelse. 

Nevada

Du kanske har hört talas om Nevada, men känner definitivt till Las Vegas. Förutom spel och underhållning finns det i denna sydvästliga delstat också fantastiska naturlandskap. Du kan besöka Mojaveöknen och Death Valley, åka på forsränning i floderna, vandra i tätbevuxna skogar och åka snowboard på populära skidorter. Nevada är en stor delstat med semesterorter som Las Vegas, Reno och Lake Tahoe och mindre städer där du får uppleva de karaktäristiska landskap som förknippas med Vilda Västern.

North Carolina

North Carolina är en charmig delstat i södra USA med varierad natur. I öster ligger den vackra Atlantkusten och i väster de grönskande Appalacherna. Staten har en komplex historia och var en gång hemvist för stora grupper av ursprungsbefolkning som fördrevs när européerna koloniserade landet. Senare spelade North Carolina en viktig roll i amerikanska frihetskriget och i inbördeskriget. I den välbärgade delstaten ligger blomstrande städer som Charlotte, Raleigh och flera andra som bjuder på ”söderns charm”. 

Ohio

Om du vill ha en typisk amerikansk high school-upplevelse ska du plugga i Ohio. Delstaten var en gång var känd för tunga industrier som ståltillverkning och ligger nu i framkant för innovation inom förnybar energi. De flesta stora städer som Columbus, Cleveland och Cincinnati har utvecklats till näringslivscentra, samtidigt som tillverkningsindustrin fortfarande är av stor betydelse. Ett bestående arv från delstatens industrihistoria är de enastående kulturinstitutionerna runt om i delstaten. Här väntar museer i världsklass, bibliotek, musikevenemang och mycket mer. Och eftersom Ohio gränsar till fem andra stater är den en perfekt utgångspunkt för att utforska andra delar av landet. 

Oklahoma

Oklahoma ligger i södra delen av landet, norr om Texas. Plugga här om du vill uppleva livet i ”cowboystaten”, som har varit hemvist för boskapsuppfödare i mer än hundra år. Här bor också stora grupper av ursprungsbefolkning och det talas 25 inhemska språk. De största städerna är Oklahoma City och Tulsa, men här finns även stora landsbygdsregioner med vackra, vildvuxna landskap och rik historia.   

Oregon

Delstaten Oregon på västkusten har miltals av vild och kuperad Stillahavskust, men de vackra stränderna är bara en liten del av vad Oregon har att erbjuda. I Oregons inland finns miltals av tätbevuxna skogar, som är perfekta för vandring och camping. Andra intressanta utflyktsmål är öknarna och de produktiva vinodlingarna. Det finns till och med en aktiv vulkan, Mount Hood. Här finns småstäder med närhet till naturen, men också större städer som Portland, Beaverton (där skomärket Nike har sitt huvudkontor) och Eugene.   

South Carolina

South Carolina är en kulturell delstat, som har spelat en viktig roll i landets historia. Delstaten var en av de 13 ursprungliga kolonierna och den första som lämnade unionen, vilket ledde till inbördeskriget. South Carolina är nu ett blomstrande ekonomiskt centrum och samtidigt ett vackert, soligt och fascinerande resmål. Det fantastiska landskapet är perfekt för helgutflykter med Atlantkusten i öster och Blue Ridge Mountains i väster. Och i varje stad hittar man spår av amerikansk historia! 

Tennessee

Tennessee gränsar till nästan alla stater i sydöstra USA. Här finns natursköna bergsområden – bland annat Smokey Mountains – och mjukare, böljande landskap som genomkorsas av stora floder. Även om delstaten har många historiska landmärken, bland annat kända slagplatser från inbördeskriget, är den mest känd som för Nashville, USA:s musikhuvudstad. Inte långt från Nashville ligger födelseplatserna för kända personer som Elvis Presley och Dolly Parton. Tennessee är rikt på kultur, historia och vilda landskap. 

Texas

Texas är en stor delstat, belägen i södra USA och gränsar mot Mexiko vilket innebär att den är mycket mångkulturell. Du hör mestadels engelska med Texas-accent, men du kan också höra spanska, kreolspråk, kinesiska och andra språk. Precis som människorna varierar också landskapet från öst till väst och från norr till söder. Visst finns det rancher och rodeo, men också en kustlinje och bergsområden som är värda att utforska. Du har säkert redan hört talas om de större städerna Houston, Dallas, San Antonio och Austin. Men även i mindre städer och orter får du uppleva den livsstil, som är typisk för Texas och inte liknar någon annan i Amerika.

Virginia

I den historiska delstaten Virginia finns ett av landets vackraste bergsområden. Du kommer enkelt hitta helgaktiviteter med vandringsleder i Appalacherna, fantastiska stränder vid Atlanten och några av landets äldsta historiska platser. Och bara en tågresa bort har du metropoler som Washington D.C., Philadelphia och New York City.

Washington state

Washington ligger i nordvästra delen av Stillahavskusten och gränsar till Kanada. Du kanske har hört att den kallas ”Washington State” för att skilja den från Washington D.C. (som inte är en delstat). Delstaten har en 25 mil lång kustremsa, ändlösa skogar, pittoreska bergsområden och fruktodlingar. Även om det regnar mer än i andra regioner är somrarna varma och vintrarna milda, vilket gör delstaten perfekt för vandring, camping, surfing och skidåkning. Seattle är den största staden, men det finns många andra städer som har mycket att erbjuda den som söker äventyr och spänning i Washington. 

Wisconsin

Även om Wisconsin ligger mitt i landet har den långa kustlinjer längs Great Lakes som gör delstaten till ett populärt resmål för människor i hela regionen. Inlandet består av kulliga, gröna betesmarker, brusande floder och frodiga skogar med ett rikt djurliv. Här råder ett klimat med fyra årstider där snön ligger över hela vintern. Precis som i grannstaten Minnesota är människorna här kända för sitt välkomnande sätt. De är också sporttokiga och har många lag på universitetsnivå, vilka ofta är ett hett samtalsämne.

Två utbytesstudenter på skidresa

Regionsval

Kanske har du hittat en delstat som känns lockande, eller också känner du att det finns för många att välja bland. Välj då en region i stället. Då vet du ungefär var du kommer att tillbringa ditt utbytesår utan att behöva sätta en nål på kartan. Här finns regioner som är populära bland internationella studenter. Ansök tidigt för att säkra din plats.

Estimera ditt pris
Central Region

Om du väljer Central Region hamnar du i någon av staterna som ligger i mitten av USA. Du kan bli placerad i Kansas, Nebraska, Iowa, Missouri, Arkansas, Louisiana, Texas, Oklahoma, Colorado, Wyoming, Idaho, North Dakota eller South Dakota.

East Region

I East Region hittar du många platser av betydelse för Amerikas fascinerande historia och städer som formar landets framtid. Du kan bli placerad i Illinois, Indiana, Michigan, Ohio, Pennsylvania, New York, Connecticut, Rhode Island, Massachusetts, Vermont, New Hampshire, Maine, New Jersey, Delaware, Maryland, Virginia, West Virginia, Kentucky, Missouri, Iowa, Minnesota, Wisconsin, Arkansas, Louisiana, Mississippi, Tennessee, Alabama, Georgia, Florida, South Carolina eller North Carolina.

Great Lakes Region

I Great Lakes Region finns gott om friluftsaktiviteter och levande, större städer med kultur, musik och mycket mer. Du kan bli placerad i Michigan, Illinois, Wisconsin, Indiana eller Ohio. 

Mountain States

Välj Mountain States om du älskar natur och friluftsliv, speciellt vintersporter. Du kan bli placerad i Colorado, Utah, Wyoming, Idaho, Montana eller Alaska. 

North East

Välj North East om du vill leva den typiska amerikanska high school-drömmen och uppleva alla fyra årstider i natursköna omgivningar. Du kan bli placerad i New York, Massachusetts, Connecticut, Pennsylvania, Vermont, New Hampshire, Maine, Rhode Island, Ohio, Michigan, Indiana, Illinois, Wisconsin eller Minnesota. 

Pacific Coast

Pacific Coast är valet för att alla som vill ha en viss livsstil med minnesvärda äventyr och städer i världsklass. Du kan bli placerad i Kalifornien, Oregon eller Washington.

Sunshine States

Välj Sunshine States om du vill tillbringa mycket tid utomhus i solskenet under ditt utbytesår. Du kan bli placerad i Nevada, Arizona, New Mexico, Texas, Oklahoma, Arkansas, Louisiana, Mississippi, Alabama, Tennessee, Florida, Georgia, South Carolina eller North Carolina. 

South East

Ingen kan motstå söderns charm. Den får du uppleva om du väljer South East. Du kan bli placerad i Mississippi, Tennessee, Georgia, Florida, South Carolina, North Carolina, Virginia, West Virginia, Kentucky, Delaware eller Maryland. 

South West

Välj South West om du vill uppleva friluftsliv i fantastiska landskap. Du kan bli placerad i Arizona, Nevada eller New Mexico. 

West Region

För alla som gillar äventyr finns ett självklart val: West Region. Du kan bli placerad i Kalifornien, Nevada, Arizona, New Mexico, Texas, Oklahoma, Kansas, Nebraska, South Dakota, North Dakota, Colorado, Wyoming, Montana, Idaho, Utah, Oregon, Washington, Alaska eller Hawaii. 

hero-slc-ny-2022

Stadsgaranti

Vissa människor är gjorda för att bo i en stad. Se till att du blir placerad i en stad med minst 50 000 invånare genom att lägga till stadsgarantin i din ansökan. Då är du garanterad att hamna i en stad, men kan inte bestämma exakt vilken.

Stadsval

Amerikanska städer kan vara levande, mångsidiga och inspirerande platser att studera i. Att bo i en stad ger ditt utbytesår en ytterligare dimension, eftersom du får tillgång till fler människor, aktiviteter och intryck. Om du vill bo i en stad eller tror att det kan vara ett bra alternativ kan du nedan läsa mer om de städer som finns att välja när du åker med Educatius.  Förutom städerna nedan kan du också lämna önskemål att bli placerad i Chicago, Columbus, Hillsboro, Minneapolis, Salt Lake City eller Tri Cities. 

Estimera ditt pris
Atlanta, Georgia

Atlanta är Georgias huvudstad och delstatens folkrikaste stad. Själva centrum har ungefär en halv miljon invånare, medan det i storstadsområdet bor över 6 miljoner. Det är en enorm knutpunkt för företag och några av landets största varumärken har sina huvudkontor där. I Atlanta finns också stora amerikanska tv-bolag, bland annat CNN, och kända film- och tv-studior. Atlanta är också perfekt om du gillar musik, teater och dans. Här arrangeras fler festivaler än i någon annan amerikansk stad. Atlanta är en kosmopolitisk stad som lockar till sig människor från hela världen.

San Francisco Bay Area, Silicon Valley, and Southern California

Kalifornien är en stor delstat där klimat och kultur varierar kraftigt. Du kan hamna i en pulserande stad nära delstatens ikoniska stränder. Med det här valet kanske du tillbringar ditt utbytesår i San Francisco Bay Area (ett stort område runt San Francisco och San Francisco Bay). Du kan också bli placerad i Silicon Valley, som är centrum för teknisk innovation. Här finns många varumärken som du med all säkerhet känner till, bland annat Apple, Facebook och Netflix. Du kan också hamna i delstatens södra regioner, där flera spännande städer ligger, bland annat Los Angeles, San Diego och San Bernadino. 

College Station, Texas

Staden College Station ligger i hjärtat av Texas Triangle – en storstadsregion där mer än hälften av delstatens befolkning bor. Här har du nära till delstatens största städer utan att hela tiden behöva känna av storstadslivets stress. Men College Station är ändå full av energi. Här ligger Texas A&M, flaggskeppet i Texas A&M University System, vilket innebär att staden lockar till sig mängder av ungdomar och har en konstant ström av besökare från hela världen. Här finns gott om kommunikationer, vackra parkområden – och dessutom Texas avslappnade livsstil. 

Columbia, South Carolina

Columbia är den pulserande huvudstaden i South Carolina. Cirka 200 000 invånare lockas hit av det blomstrande näringslivet, det levande universitetsområdet och US Army-basen. Den historiska stadskärnan ligger precis där som två stora floder möts. Här hittar du fantastiska gamla och renoverade byggnader, grönområden och monument som vittnar om stadens fascinerande historia. Passa på att besöka den populära djurparken och de enastående gallerierna och museerna. 

Corpus Christi, Texas

Corpus Christi ligger på Texas södra kust och har nästan en halv miljon invånare i storstadsområdet. Den idylliska omgivningen blir ännu mer fantastisk av de enorma flockarna med vilda fåglar (staden är känd som Amerikas fågelhuvudstad). Vintrarna är extremt milda och under större delen av året är temperaturen perfekt för utomhussporter och aktiviteter i den varierande naturen och de glittrande subtropiska vattnen i och runt Corpus Christi.

Dallas, Texas

Dallas är en stor amerikansk stad som de flesta känner till från filmer och tv. Det är en pulserande stad med nästan 1,5 miljoner invånare som lockar människor från hela världen. Staden är numera delstatens näringslivscentrum tack vare de stora kommunikations- och teknikföretag som har sina huvudkontor här. Trots storstadsprägeln har Dallas kvar sin charmiga Texas-stil.

Fort Collins, Colorado

Fort Collins är en snabbväxande stad i norra Colorado. Det är en lugn stad, men eftersom den ligger nära Denver går det snabbt att ta sig till storstadslivets puls. Fort Collins ligger vid foten av Rocky Mountains med många möjligheter till äventyr i naturen. Vintrarna kan vara snörika där du har perfekta möjligheter att åka skidor och snowboard eller umgås med nya vänner i mysiga stugor. Med både universitet och college råder i Fort Collins en ungdomlig atmosfär. Flera festivaler och välbesökta kulturevenemang anordnas året runt. 

Grand Rapids, Michigan

Grand Rapids är en av de snabbast växande städerna i regionen och lockar företag, investerare och studenter från hela USA och andra länder. Staden ligger nära Lake Michigan och här kan invånarna njuta av den vackra natur som är så typisk för delstaten. I Grand Rapids ligger flera universitet som för med sig pulserande nattliv, välbesökta museer och gallerier och mängder av sportevenemang. Tack vare stadens vänliga människor och livfulla karaktär är den mycket populär bland utbytesstudenter. 

Houston, Texas

Houston är en stor, utbredd stad med varierande befolkning som lockas till stadens blomstrande energi- och tekniksektor, universitet och college och till den livliga hamnen. Nuförtiden är den också ett centrum för entreprenörer och investerare inom förnybar energi. Men i Houston är det inte bara business som gäller, utan den har också en tydlig Texas-prägel. Här kan du se fram emot många evenemang, festivaler, konserter och matcher. Missa inte Houston Livestock Show and Rodeo (även känt som RodeoHouston), världens största rodeo och ett stort musikevenemang (Justin Bieber, Taylor Swift, Beyoncé och Ariana Grande har uppträtt här de senaste åren). 

Milwaukee, Wisconsin

Milwaukee är den största staden i Wisconsin med en halv miljon invånare. Staden ligger vid Lake Michigan och har en skyline av gamla industribyggnader i den levande stadskärnan. Liksom andra städer i Wisconsin finns här ett stort sportintresse så du får många tillfällen att heja på ditt favoritlag under utbytesåret. 

Oklahoma City, Oklahoma

Oklahoma City är huvudstad i Oklahoma, en delstat som har spelat en viktig roll i den amerikanska historien. Med mer än en halv miljon invånare finns här ett pulserande storstadsliv, men har samtidigt den avslappnade atmosfär som man kan förvänta sig i Vilda Västern. Här kan du shoppa på torgmarknader och det arrangeras evenemang och festivaler. I Oklahoma City har du också möjlighet att lära dig mer om delstatens fascinerande roll i landets historia.   

Portland, Oregon

Portland är Oregons största stad med över en halv miljon invånare. Staden är känd för sin moderna hipsterkultur, men här råder samtidigt en vänlig småstadskänsla. Koppla av på något av stadens många kaféer eller slå dig ner i gräset i stadens grönområden. Du kan också shoppa på någon av konst- och hantverksmarknaderna. Och med Stillahavskusten på nära håll kan du se fram emot helger med promenader på klippiga stränder, vandringar på natursköna bergsstigar och besök i charmiga kuststäder. 

San Antonio, Texas

Texas kryllar av storstäder, och San Antonio är en av dem. Det är USA:s sjunde största om man räknar till folkmängd. Efter 20 år av tillväxt fortsätter staden att expandera. Här har Fortune 500-företag, flera US Airforce-baser och universitet, banker och stora hälso- och sjukvårdsinrättningar varit med och bidragit till stadens utveckling. Staden lockar dessutom till sig turister från hela världen. Den framträdande spansktalande kulturen ger internationella studenter en ny dimension och här finns många historiska sevärdheter att besöka.

Seattle, Washington

Seattle ligger långt upp på USA:s västkust i Washington och är den största staden i både delstaten och Pacific Northwest-regionen. Den har drygt 700 000 invånare, men i hela Seattles storstadsområde bor mer än 4 miljoner! Det beror främst på den arbetskraft som gigantiska företag i staden lockar till sig. Här ligger bland annat huvudkontoren för Amazon, Expedia, Microsoft och Starbucks. Trots att staden är ett näringslivscentrum är den lättillgänglig och känd för sin trevliga atmosfär. Härifrån är det inte långt till den fantastiska natur som gör Washington så speciell.

Spokane, Washington

Spokane ligger längst upp i norr i delstaten Washington och mycket nära den kanadensiska gränsen. Som så mycket annat i denna region är staden grön och frodig. Med arvet från den framgångsrika gruvdriften och den blomstrande jordbruksindustrin har staden en charmig stadskärna full av historiska byggnader i olika arkitektoniska stilar. I Spokane, som är delstatens näst största stad, finns flera konsthallar och museer. Året runt arrangeras dessutom olika festivaler. Här har du också nära till den fantastiska natur som Washington är känd för. 

St. Louis, Missouri

St. Louis är en vacker stad som ligger precis där Missourifloden och Mississippifloden möts. 
Staden med över 300 000 invånare har en distinkt skyline som finansieras av de många Fortune 500-företag som har sitt huvudkontor här. Stadskärnan är späckad med lättillgängliga parker och trädgårdar, konsthallar och museer och andra turistattraktioner. Det är delvis därför som staden lockar tusentals studenter till sina universitet och college. Med sin långa historia och ett konstant inflöde av arbetstagare och studenter känns staden livfull och modern och du hittar många roliga aktiviteter. 

Traverse City, Michigan

Traverse City är inte en stor stad, men här arrangeras flera kulturella festivaler som lockar turister från hela landet. National Cherry Festival som hålls varje år är en av dem. Det är ett gammaldags firande av ett älskat bär som har format landskapet i generationer. Staden ligger lite avlägset långt norrut i Michigan, vilket ger en speciell känsla när man promenerar på sandstränderna, i de gröna skogarna och längs de charmiga gatorna i stadskärnan. 

Välj var du vill plugga

Här är en guide för att planera ditt år i USA Läs igenom den och boka en kostnadsfri rådgivning med oss för att diskutera ditt utbytesår. Platserna är begränsade i alla områden och många är populära bland utbytesstudenter. Först till kvarn gäller, så ansök tidigt.   

Boka gratis konsultation