Classic High School-programmet

Ett år som förändrar ditt liv

Föreställ dig att du bor långt hemifrån tillsammans med välkomnande människor som delar sitt hem och vardagsliv med dig samtidigt som du pluggar på en high school i närheten. Varje dag under ett helt läsår får du uppleva en ny kultur, lära dig ett annat språk och få nya vänner. Så ser vårt Classic High School-program ut – en upplevelse som förändrar ditt liv och som stärker ditt självförtroende och ger dig nya kunskaper och förutsättningar inför ditt framtida liv.

Learn for life i USA, Storbritannien, Irland, Australien, Nya Zeeland, Tyskland, Frankrike, Spanien och Italien.

I vårt Classic-program väljer du ditt drömland. Sedan matchar vi dig med en omtänksam värdfamilj någonstans i landet och ordnar en plats på en skola i närheten. Du har också möjlighet att göra vissa val, t.ex. en viss region eller typ av skola. Från början till slut står våra high school-experter vid din sida för att ge vägledning och stöd närhelst du behöver det, både i ditt hemland och värdland.

Snabbfakta om Classic-programmet

Tillgängliga länder: USA, Storbritannien, Irland, Australien, Nya Zeeland, Tyskland, Frankrike, Spanien och Italien.

Ålder: 15–18 år

Boende: Noga utvalda värdfamiljer

Tidslängd: Läsår, termin

Stöd: Ständig expertsupport från vårt One Team Across the Globe

Områdesval: Du kan lämna önskemål om att få hamna i ett visst område eller en viss stad mot en tilläggsavgift, men du betalar bara om du hamnar där du har önskat. Se specifik information för respektive land.

Ta examen? Lägg till alternativet Double Diploma!

Passar för: Studenter som vill lära sig mer om den lokala kulturen

Våra Classic High School-program

Sex utbytesstudenter i bltt framför en vägg med många olika färgglada taggar på den.

Vill du maxa ditt utbytesprogram?

Är det något som är extra viktigt under ditt utbytesår? Du kanske vill gå på en viss skola, utöva din favoritsport, plugga ett ämne som din skola härhemma kräver eller ha möjlighet att ta examen? Välj vårt Select High School-program.

Ett hem långt hemifrån

Var du bor och vilka du bor med är en viktig del av ditt utbytesår på high school. Därför väljer vi noggrant ut värdfamiljer som kan erbjuda en trygg miljö där du kan få stöd samtidigt som du pluggar på en skola i närheten. Som ny familjemedlem får du dela värdfamiljens vardag. Du deltar i samtal runt middagsbordet – ett utmärkt sätt att lära dig språket – och följer med på deras helgaktiviteter. Därför är det vanligt att många av våra studenter och värdfamiljer håller fortsatt kontakt långt efter att utbytesåret är över.

En utbytestudent tar examen. Hon håller sin mössa framför ansiktet.

Få ut mer av ditt år med en dubbel examen

Maximera din tid utomlands genom att ta dubbel examen som innebär att du tar examen både i USA och i Sverige.

Börja planera

Skicka oss dina uppgifter så kommer en av våra high school-experter kontakta dig för en personlig och kostnadsfri rådgivning. Låt det bli verklighet!

*” anger obligatoriska fält

Studentens födelsedatum
Hidden
Är du intresserad av att ta ett amerikanskt high school diploma*
Är du student eller vårdnadshavare?*
Hidden
Hidden
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Boka gratis konsultation