Välj var i Frankrike du vill plugga

Begränsat antal platser

Med Educatius får du en unik möjlighet att välja var i Frankrike du vill tillbringa ditt utbytesår.

När du ansöker till ett high school-år inom vårt Classic High School-program gör vi allt vi kan för att du ska få en placering i det område du valt. Detta så länge vi har platser kvar på ditt specifika områdesval och att vissa krav är uppfyllda, såsom att din ansökan är godkänd.

Så se till att ansöka i tid – först till kvarn!

Snabbfakta

Ålder: 14–18 år

Avresa: September eller januari

Språkförkunskaper: Inga, men grundkunskaper i franska rekommenderas

Visum: Nej

Soft Landing Camp: Ja, i Paris

Skoldagar: Normalt från 8.30 till 17.00

Skolämnen: Både obligatoriska och valbara ämnen

Program: Flera olika

Vårt utbud av områdesval

I Frankrike erbjuder vi exklusivt ett urval av regionsval.  

Regionsval – välj ditt favoritområde

Om du redan vet vilket område i Frankrike du önskar att bo i har du möjligheten att bli placerad där med vårt regionsval.  

Med detta val kan du bland annat önska att plugga i den historiska regionen Normandie i norr eller i populära Occtanie i söder!  

Bretagne

Bretagne är en halvö och känd för att vara en av de vackraste regionerna i Frankrike. Regionen är omgiven av den engelska kanalen samt Biscayabukten, och erbjuder flera stränder och viktiga historiska platser.  

Centre-Val de Loire

Centre-Val de Loire är en region i norra Frankrike, inte långt från storstäder som Paris och Nantes.  
Regionen är mest känd för deras många vingårdar och slott, vilket gör det till ett fantastiskt val för dig som är ute efter en idyllisk upplevelse i hjärtat av Frankrike.  

Grand Est

Du hittar Grand Est i nordöstra Frankrike, på gränsen till Belgien, Luxemburg, Schweiz och Tyskland. Det är den enda regionen i Frankrike som gränsar till fler än två länder, vilket ger dig en god möjlighet att resa och se fler länder under utbytesåret. 
Strasbourg är regionens största stad och är mycket populär bland både utbytesstudenter, turister och fransmän.

Hauts-de-France

Norr om huvudstaden Paris hittar du Hauts-de-France-regionen. Regionen gränsar till Belgien såväl som England via den engelska kanalen. 
Det är Frankrikes näst mest befolkningstäta region där den charmiga staden Lille ligger. 

Normandie

Du känner säkert igen Normandie och D-Day från historielektionerna i skolan. Nu har du möjlighet att tillbringa ditt utbytesår i denna berömda och historiska region! 
Förbered dig på ett utbytesår fullt av ny kunskap, strandhäng och besök på många slott.  

Nouvelle-Aquitaine

Nouvelle-Aquitaine är beläget i sydöstra Frankrike. Här hittar du staden Bordeaux, som är känd som världens vinhuvudstad.  
Nouvelle-Aquitaine är Frankrikes främsta region inom forskning och innovation. Detta lockar studenter från hela världen till dess universitet. Det är med andra ord en perfekt region för dig att plugga i! 

Occitaine

Occitaine är en mycket vacker region i södra Frankrike, precis vid den spanska gränsen. Här hittar du populära städer som Montpellier och Toulouse. 
Regionen erbjuder ett varmare väder än Frankrikes nordligare regioner. Detta gör regionen till ett bra val till dig som vill uppleva det franska high school-livet i ett lite varmare klimat.

Pays de la Loire

Pays de la Loire är en region i västra Frankrike där du hittar städer som Nantes och Angers. Regionen är hem till några av Frankrikes absolut vackraste slott. 
Du borde definitivt sätta så många av dem som möjligt på din bucket list när du pluggar här! 

Få ett snabbt estimat för programmet Classic High School Frankrike

Först till kvarn gäller, ansök tidigt! Blir du placerad i det område du har valt tillkommer en extra avgift. Om inte, betalar du inget extra.
Lägg till eventuell rabatt

Kursavgift

0 SEK

Preferred Departure:

0 SEK

Obligatorisk försäkring

0 SEK

Önskat område

0 SEK

Avbeställningsskydd

0 SEK

Tilläggstjänster

0 SEK

Rabatt

- 0 SEK

Pris

0 SEK

Vill du veta mer om våra olika alternativ eller har frågor kring vad det innebär att åka på ett utbytesår? Boka ett kostnadsfritt samtal med våra high school-experter!

Säkra ditt områdesval i Frankrike

Träffa oss på en gratis och icke-bindande konsultation för att veta mer om våra områdesval och utbytesprogram i Frankrike. Men ansök snart!

Vi har ett begränsat antal på varje områdesval och många av dem försvinner snabbt, säkra din plats innan det är för sent!   

Boka gratis konsultation