Classic High School i Tyskland

Upplev den tyska kulturen

Vårt Classic High School-program är det traditionella utbytesprogrammet där du blir placerad i en noggrant utvald värdfamilj någonstans i Tyskland. Det är det perfekta programmet för dig som ser fram emot en genuin tysk utbytesupplevelse. Efter att blivit placerad hos en värdfamilj letar vi efter en skola i närområdet.

Din framtida värdfamilj kan bo vart som helst över hela Tyskland. Kanske får du uppleva den tyska livsstilen nära storstäder som Berlin, Hamburg eller München, på landet bland vacker natur eller längs kusten i norra Tyskland. Oavsett kan du vara säker på att få en unik och oförglömlig upplevelse i landet.

Du kan ansöka till Classic High School-programmet i Tyskland i en termin eller ett helt läsår.

Snabbfakta om Classic High School

Ålder: 15–17 år

Avresa: Augusti

Språkförkunskaper: Inga, men grundkunskaper i tyska rekommenderas

Visum: Nej

Områdesval: Ja

Soft Landing Camp: Ja, i Mannheim

Skoldagar: Normalt från 8 till 15

Skolämnen: Både obligatoriska och valbara ämnen

Upplevelser för livet

Att åka på ett utbytesår är en upplevelse som du bara får en gång i livet och som formar din framtid. Läs igenom den här korta guiden för att planera ditt år i Tyskland. Boka sedan en gratis studierådgivning med oss för att förverkliga ditt utbytesår.

Stadsbild av Mannheim, Tyskland

Områdesval till en extra kostnad

Du som önskar att bli placerad i en specifik del av Tyskland kan lägga till ett områdesval mot en extraavgift.

Observera att varje områdesval har ett begränsat antal platser. För att säkra din plats rekommenderar vi dig att ansöka till ditt utbytesår så fort som möjligt. Först till kvarn gäller!

Förberedande språkkurs i tyska

För att förbereda dig så bra som möjligt inför ditt utbytesår eller termin i Tyskland, erbjuder vi en språkkurs i tyska i staden Mannheim. Språkkursen äger rum precis före Soft Landing Camp i samma stad.

Boka studierådgivning