banner-img

Sutton Park School

Sutton Park School är en privat skola belägen i de norra delarna av Dublin, på den vackra halvön Howth Head. Skolan grundades 1957 av en grupp ledande lokala yrkes- och affärsmän som en multikonfessionell skola för både flickor och pojkar. Under det första året hade den ett fyrtiotal studenter och har stadigt vuxit och utvecklats under de senaste femtio åren. Skolan har nu ett modernt campus och utbildar hundratals studenter från hela norra Dublin County och ett stort antal länder i hela världen.

Skolan strävar efter att erbjuda en så bra utbildningsupplevelse som möjligt och att främja akademiska prestationer och personlig utveckling, och skolans mission är ”We nurture and develop the best qualities in each of our students”. Sutton Park School förbereder studenterna inför fortsatta universitetsstudier både på Irland och utomlands och förra året fick 83% av sistaårsstudenterna fick sitt förstahandsval bland de universitet de hade sökt tack vare genomgående höga examensresultat. En bra kommunikation mellan lärare, föräldrar och studenter garanterar en positiv upplevelse för varje student.

Faciliteter

Huvudbyggnaden på Sutton Park School är ett stort georgianskt hus med en modern del med 20 klassrum som sträcker sig från sidan och in i skolans huvudbyggnad. Skolbiblioteket har över 14 000 boöcker och moderna datorer som komplement till de utmärkta forskningsfaciliteterna i den här byggnaden. Skolan har också fullt utrustade lokaler för konstundervisning och ett designcenter med ett nätverk av 20 datorer som alla har den senaste CAD/CAM-programvaran. De välutrustade naturvetenskapliga laboratorierna har interaktiva whiteboards och det finns två särskilda IKT-rum, nyligen utrustade med de senaste datorerna. Eleverna använder iPads och surfplattor som en del av den dagliga undervisningen i alla skolans avdelningar.

Sport och konst

Skolans sportfaciliteter är också imponerande. Med en fullstor landhockeyplan under tak, en stor, multifunktionell idrottsplats för friidrott och vintersporter, basket- och badmintonbanor och ett stort gym har studenterna allt de behöver för att leva en aktiv livsstil och nå sportframgångar. Skolan lägger stor vikt på musikaliskt uttryck, och den välkände kören – som uppträder och tävlar offentligt flera gånger varje år – är en av skolans mest uppskattade traditioner utanför schemat.

Internationell atmosfär

Cirka en tredjedel av Sutton Parks studenter kommer ursprungligen från andra länder och bidrar till en fantastisk internationell skol-community med den karaktäristiska irländska värmen och öppenhjärtighet. På Sutton Park får studenterna chansen till minnesvärda upplevelser och vänner för livet samtidigt som de får en förstklassig utbildning på en av de bästa skolorna i landet.

banner-img
banner-img
banner-img

Highlights

Sutton Park är en fullt ackrediterad internationell skola – en av bara två sådana skolor i landet.
• Den är belägen på landsbygden vid kusten, men på kort avstånd från Dublin, Irlands spännande huvudstad.
• Små klasser garanterar att studenterna får mycket stöd under sina studier.
• Utmärkt akademisk meritlista.

information

 • Ålder:
 • 13 - 17 år
 • Estetiska kurser
 • Konst, Teknisk grafik, Konsthistoria, Digital konst och design, Grafisk design, Konsthistoria, Art Appreciation
 • Ämnen
 • Engelska, Matematik, Vetenskap, Historia, Geografi, Idrott, Företagsekonomi, Hemkunskap, Informationsteknik, Biologi, Kemi, Fysik, Ekonomi, Dataapplikationer, Kommunikation, Redovisning, Teknik
 • Klubbar
 • Fotoklubb
 • Språk
 • Franska, Tyska, Italienska, Spanska
 • Programstart och längd
 • Flera år, Höst, år

Upplevelser för livet

Att åka på ett utbytesår är en upplevelse som du bara får en gång i livet och som formar din framtid. Läs igenom den här korta guiden för att planera ditt år. Boka sedan en gratis studierådgivning med oss för att förverkliga ditt utbytesår.

Tidigare studenter berättar

Ellen, utbytesår i Texas

"Min tid som utbytesstudent har nog varit en av de roligaste jag varit med om. Jag har gjort nya saker, träffat nya människor, och utvecklats som person. Jag älskar att testa nya saker och har därför tyckt detta varit superkul."

Francesca, utbytesår i Frankrike

”Under detta år har jag lärt mig väldigt mycket om mig själv och jag har insett att utbyte är vad du själv gör det till! Du är ansvarig för hur ditt år kommer att utveckla sig, så tveka inte på att ta initiativ.”

One Team Across the Globe

Vi tillhör ett stort, etablerat moderbolag Educatius Group AB, och har systerbolag och nära samarbeten i många länder. Det gör att vi har ett fantastiskt team som sträcker sig över hela världen och har ett gemensamt mål: att se till att varje student får ett lyckat utbytesår – tillsammans är vi One Team Across the Globe!

Boka gratis konsultation