banner-img

Educandato Statale SS. Annunziata Villa del Poggio Imperiale

Ligger i staden Florence, Educandato Statale SS. Annunziata Villa del Poggio Imperiale är en statlig skola med en lång och prestigefylld historia. Skolan grundades 1823 av italienska aristokrater, tar emot internatstudenter och undervisar i franska, spanska, latin och engelska som främmande språk.

Faciliteter
Skolan har ett stort bibliotek, laboratorier för naturvetenskap, idrottsanläggningar och studierum som eleverna kan använda. År 2013 fick skolan status som Unesco-världsarv. Villan och kringliggande byggnader byggdes av familjen Medici på 1400-talet och fungerar även som museum.

Sport och konst
Studenter som är intresserade av idrott kan delta i fotboll, tennis, volleyboll och fäktning.
De som är intresserade av konst kan delta i många aktiviteter utanför schemat, till exempel teater och musik.

Utmärkelser och prestationer
Internatstudenter bor i Villa Poggio Imperiale. Det finns ett tv-rum, ett datorrum och ett litet bibliotek. Med allt från världsberömd mat till historiska konstverk, som Michelangelos "David”, råder ingen brist på aktiviteter som studenterna kan ta del av efter skolan.

Geografisk information
I tillägg till den italienska maten och kulturen är Florens en av världens största konststäder. Med över 70 museer och många andra historiska platser har studenterna mycket att göra, lära sig och utforska!

banner-img
banner-img
banner-img
banner-img
banner-img
banner-img
banner-img
banner-img
banner-img
banner-img
banner-img
banner-img

information

 • Ålder:
 • 15 - 18 år
 • Estetiska kurser
 • Teater, Konst
 • Ämnen
 • Religiösa studier, Litteratur, Historia, Filosofi, Matematik, Fysik, Naturkunskap, Idrott, Informationsteknik, Geografi
 • Sporter
 • Fotboll, Fäktning, Volleyboll, Tennis
 • Språk
 • Franska, Spanska, Tyska, Latin, Antika Grekland, Engelska för internationella studenter - avancerad
 • Programstart och längd
 • Korttid, Hösttermin, Höst, år, Flera år, Vårtermin

Upplevelser för livet

Att åka på ett utbytesår är en upplevelse som du bara får en gång i livet och som formar din framtid. Läs igenom den här korta guiden för att planera ditt år. Boka sedan en gratis studierådgivning med oss för att förverkliga ditt utbytesår.

Tidigare studenter berättar

Ellen, utbytesår i Texas

"Min tid som utbytesstudent har nog varit en av de roligaste jag varit med om. Jag har gjort nya saker, träffat nya människor, och utvecklats som person. Jag älskar att testa nya saker och har därför tyckt detta varit superkul."

Francesca, utbytesår i Frankrike

”Under detta år har jag lärt mig väldigt mycket om mig själv och jag har insett att utbyte är vad du själv gör det till! Du är ansvarig för hur ditt år kommer att utveckla sig, så tveka inte på att ta initiativ.”

One Team Across the Globe

Vi tillhör ett stort, etablerat moderbolag Educatius Group AB, och har systerbolag och nära samarbeten i många länder. Det gör att vi har ett fantastiskt team som sträcker sig över hela världen och har ett gemensamt mål: att se till att varje student får ett lyckat utbytesår – tillsammans är vi One Team Across the Globe!

Boka gratis konsultation