banner-img

Rochester Independent College

Rochester Independent College ligger en timmes bilresa och mindre än 40 minuter med tåg från centrala London och är en privat internatskola för studenter i åldrarna 16 till 19 år. Skolan är verkligen unik och kombinerar högt ställda akademiska krav med kreativitet. I den stimulerande läroplanen finns cirka 40 A Level-kurser. Skolan är ett unikt ”Sixth Form College” med undervisning i intima klassrumsmiljöer där studenterna inte bär skoluniform och kallar skolpersonalen vid förnamn. Rochester Independent College (RIC) fokuserar på prestationer utan onödig press och på framgångsrik utbildning i en livlig, stödjande och informell atmosfär. Skolan är specialiserad på att ge tillträde till läkarutbildningen och i år kom sex studenter in på Oxford University, två på Exeter, två på Bristol University och en på University College London.

Faciliteter
Skolan har ett unikt campus i stadsmiljö. I hjärtat av en bevarad stadsdel ligger den historiska särpräglade anläggningen med kulturminnesmärkta byggnader som är sammanlänkade med prisbelönta trädgårdar. Det är en unik plats att utforska och en fantastisk miljö att bo, studera och arbeta i. Skolan har en digitalt kreativ avdelning (musikteknik, mediestudier, filmstudier och grafik) som är utrustad med de senaste Apple-datorerna samt ett auditorium med 100 platser, en fitnesstudio och en spelplan.

Sport och konst
Studenterna på RIC har ett varierande utbud av sporter och klubbar. De serveras goda skolmåltider och får hjälp att planera egna spännande evenemang, fester och innovativa resor. Musik, konst, film och drama skapar en kreativ atmosfär. Alla icke-akademiska aktiviteter är frivilliga och studenterna väljer själva vilka de vill delta i. Några exempel är bio, bowling, spelkvällar, trampolin, fotboll, simning och fitness. Resor arrangeras regelbundet till London, Bath, Stratford-upon-Avon och Margate.

Boende och studentliv
Studentbostäderna ligger på campus så det är gångavstånd mellan lektionssalar och internatboendet. Personalen har uppsikt över alla studenter vilket skapar en trygg och säker miljö. Boendet består av enkel- eller tvåbäddsrum (de flesta med eget badrum), gemensamhetslokaler och studieutrymmen. Alla har full tillgång till skolans idrottsplan, fitnesscenter, biograf, konststudior och de vackra trädgårdarna. På skolan kan alla studenter som inte har engelska som modersmål delta i det enastående IELTS-programmet och de kända institutionerna för engelska, matematik, naturvetenskap och filmstudier.

Besök skolans webbplats: Rochester Independent College
Besök stadens webbplats: Rochester, Kent

banner-img
banner-img
banner-img
banner-img
banner-img
banner-img
banner-img
banner-img
banner-img

Highlights

• Vackert beläget bara en kort tågresa från London.
• Kreativ undervisning i filmstudier, musikteknik och scenkonst.
• En unik, informell atmosfär där studenterna behandlas som unga vuxna.
• Skolan rankas ständigt som en av de bästa internatskolorna i landet.

information

 • Ålder:
 • 16 - 18 år
 • Estetiska kurser
 • Konst, Keramik, Film, Textil, Grafisk design, Konsthistoria, Fotografi, Teater
 • Ämnen
 • Biologi, Företagsekonomi, Kemi, Civilisation, Datavetenskap, Ekonomi, Matematik - avancerad, Geografi, Regering och politik, Historia, Matematik, Mediastudier, Filosofi, Fysik, Psykologi, Religiösa studier, Sociologi, Idrott, Statistik, Redovisning, Engelsk litteratur och komposition, Matematik, Globala studier
 • Klubbar
 • Band och drill
 • Sporter
 • Fotboll, Gymnastics, Simning
 • Språk
 • Franska, Tyska, Spanska, Kinesiska, Ryska, Turkiska, Italienska
 • Programstart och längd
 • Korttid, Flera år, Vårtermin, Hösttermin, Höst, år

Upplevelser för livet

Att åka på ett utbytesår är en upplevelse som du bara får en gång i livet och som formar din framtid. Läs igenom den här korta guiden för att planera ditt år. Boka sedan en gratis studierådgivning med oss för att förverkliga ditt utbytesår.

Tidigare studenter berättar

Ellen, utbytesår i Texas

"Min tid som utbytesstudent har nog varit en av de roligaste jag varit med om. Jag har gjort nya saker, träffat nya människor, och utvecklats som person. Jag älskar att testa nya saker och har därför tyckt detta varit superkul."

Francesca, utbytesår i Frankrike

”Under detta år har jag lärt mig väldigt mycket om mig själv och jag har insett att utbyte är vad du själv gör det till! Du är ansvarig för hur ditt år kommer att utveckla sig, så tveka inte på att ta initiativ.”

One Team Across the Globe

Vi tillhör ett stort, etablerat moderbolag Educatius Group AB, och har systerbolag och nära samarbeten i många länder. Det gör att vi har ett fantastiskt team som sträcker sig över hela världen och har ett gemensamt mål: att se till att varje student får ett lyckat utbytesår – tillsammans är vi One Team Across the Globe!

Boka gratis konsultation