banner-img

Varndean College

Varndean College är beläget med utsikt över staden Brighton och dess vackra kust, och är ett livfullt ”Sixth Form college”. Skolan erbjuder en mängd olika akademiska och yrkesinriktade kurser, samt det alltmer populära International Baccalaureate Diploma. Den har dessutom ett utmärkt rykte när det gäller examensresultat. 2019 blev 98 % av studenterna som godkända i sina A Levels och otroliga 100 % i de yrkesinriktade kurserna. Studenterna går sedan vidare till universitet och anställning – och många tidigare studenter har nu framstående positioner i näringslivet. Ett engagerat internationellt team ser till att alla utbytesstudenter finner sig till rätta och kan nå sin fulla potential.

Faciliteter
Varndeans studenter har den pulserande och populära studentstaden Brighton alldeles runt knuten och London ligger bara en kort tågresa bort – med andra ord ett helt perfekt läge för att studera i Storbritannien. Skolan ligger på ett mycket attraktivt campus med moderna byggnader omgivna av idrottsplatser, alla med fantastisk utsikt över havet. Våren 2020 öppnades Varndean Colleges efterlängtade nya STEM-center som kostade 2,9 miljoner pund. Den nybyggda tvåvåningsbyggnaden rymmer fyra forskningslabb, sex undervisningsrum samt en fantastisk huvudfoajé och ett atrium. Genom att erbjuda STEM-kurser (Science, Technology, Engineering and Maths) uppmuntrar Varndean studenterna att gå vidare till högre STEM-kurser. Studenter som söker till universiteten i Oxford och Cambridge samt till läkar-, veterinär- och tandläkarutbildningar får dessutom ett särskilt stöd.

Sport och konst
Skolan har ett enastående utbud av möjligheter och här finns något för alla, oavsett hur nischade deras intressen är. På onsdagseftermiddagarna kan studenterna spela badminton, basket, fotboll, rugby, bordtennis, nätboll eller tennis, ta yoga- eller zumba-lektioner eller träna i gymmet. På skolan finns också olika klubbar och föreningar som studenterna kan gå med i med allt från Funk Band, Politics Society och Environmental Committee till Origami Club.

Studentliv
Varndeans studenter kommer inte bara från Brighton & Hove och skolor runt Sussex, utan även från friskolor och utlandet, vilket skapar en unik kosmopolitisk miljö. Atmosfären i de traditionella skolbyggnaderna är öppen och tolerant och skolan är stolt över den kamratliga gemenskap som råder här. Studenterna får ett utmärkt stöd från sina personliga handledare eller andra personer som stärker deras välbefinnande, ger yrkesvägledning samt ger extra inlärnings- och språkstöd. Studenterna på Varndean kan forma läroplanen och de valda aktiviteterna efter sina egna intressen, vilket leder till att de får många likasinnade vänner.

Besök skolans webbplats: Varndean College
Besök stadens webbplats: Brighton, East Sussex

banner-img
banner-img
banner-img
banner-img
banner-img
banner-img
banner-img

Highlights

• Fantastiskt läge i den mycket populära staden Brighton.
• Skolan erbjuder International Baccalaureate (IB) Diploma för internationella studenter från länder utanför EU.
• Fantastiska resultat i A Levels, IB och yrkesexamina år efter år.
• Massor av möjligheter till fritidsaktiviteter, t.ex. olika sportklubbar, kreativ konst och föreningar med inriktning på politik, miljö och religion.

information

 • Ålder:
 • 16 - 18 år
 • Estetiska kurser
 • Studiokonst - 3D-design, Konst, Grafisk design, Fotografi, Textil, Videospelsdesign, Mediaproduktion, Teater, Film, Visuell konst, Performing Arts
 • Ämnen
 • Biologi, Företagsekonomi, Kemi, Barnomsorg, Klassiska studier, Datavetenskap, Ekonomi, Engelska språket och komposition, Miljövetenskap, Geografi, Hälsa och social omsorg, Informationsteknik, Engelsk litteratur och komposition, Historia, Psykologi, Fysik, Matematik, Filosofi, Rättskunskap, Matematik - avancerad, Mediastudier, Politisk vetenskap, Sociologi, Sport, träning och hälsovetenskap, Statistik, Resor, Teknik, Kriminologi
 • Klubbar
 • Konstklubb, Band och drill, Kemiklubb, Kristen gudstjänst, Skrivklubb, Duke of Edinburgh Award Scheme, Miljö, Kvinnors möjligheter, Law Club, Leadership Club, Matteklubb, Muslimsk studentförening, Origamiklubb, Filosofiklubb, Politisk handling, Gay-Straight Alliance (GSA), Förening för historieberättande, Studentförening
 • Sporter
 • Dans, Personlig fitness, Tennis, Netball, Fotboll, Rugby, Fotboll, Basketboll, Yoga, Bordtennis
 • Språk
 • Franska, Tyska, Spanska
 • Programstart och längd
 • Flera år, Höst, år

Upplevelser för livet

Att åka på ett utbytesår är en upplevelse som du bara får en gång i livet och som formar din framtid. Läs igenom den här korta guiden för att planera ditt år. Boka sedan en gratis studierådgivning med oss för att förverkliga ditt utbytesår.

Tidigare studenter berättar

Ellen, utbytesår i Texas

"Min tid som utbytesstudent har nog varit en av de roligaste jag varit med om. Jag har gjort nya saker, träffat nya människor, och utvecklats som person. Jag älskar att testa nya saker och har därför tyckt detta varit superkul."

Francesca, utbytesår i Frankrike

”Under detta år har jag lärt mig väldigt mycket om mig själv och jag har insett att utbyte är vad du själv gör det till! Du är ansvarig för hur ditt år kommer att utveckla sig, så tveka inte på att ta initiativ.”

One Team Across the Globe

Vi tillhör ett stort, etablerat moderbolag Educatius Group AB, och har systerbolag och nära samarbeten i många länder. Det gör att vi har ett fantastiskt team som sträcker sig över hela världen och har ett gemensamt mål: att se till att varje student får ett lyckat utbytesår – tillsammans är vi One Team Across the Globe!

Boka gratis konsultation