Sex studenter spelar lacrosse tillsammans.

Välj den perfekta skolan i England

När du ansöker till våra Select High School, eller Boarding School-program får du själv vilken skola i England du vill plugga på.

Det är det perfekta alternativet för dig som redan vet hur du vill att ditt utbytesår ska se ut. Kanske vill du bo i en specifik stad, utöva din favoritsport eller kunna läsa ett särskilt program.

Vi erbjuder ett brett utbud av skolor i hela England. Nedan hittar du några av våra mest populära high schools och boarding schools.

Fyra engelska studenter håller upp sin medaljer för att visa

High schools i England

Nedan hittar du ett urval av våra mest populära skolor på vårt Select High School-program.  

banner-img

Portsmouth College, Portsmouth

Portsmouth College är ett modernt high school som ligger i staden Portsmouth på Englands vackra sydkust. Här hittar du milslånga kuster, en rik maritim historia med kända historiska krigsskeppen och ett livligt centrum. Portsmouth är den perfekta kustdestinationen med något för alla.

Utbytesstudenter som väljer att bo i Portsmouth kommer att ha en mängd spännande saker att göra på fritiden. Helgerna kan spenderas genom att utforska stadens många turistattraktioner, museer och unika shopping- och matställen. Du kan också prova vattensporter, ta båtturer till närliggande öar eller upptäcka lokala slott och naturreservat.

Portsmouth College erbjuder förstklassig undervisning och är kända för att ha skapat och undervisa i E6-programmet. E6-programmet fokuserar på företagsamhet, anställningsbarhet, arbetserfarenhet, förlängningskurser, motion och fördjupning i samhällsfrågor. 

 • Faciliteter: I Portsmouth College finns en inspelningsstudio, högteknologiska IT-salar, vetenskapslaboratorier, ett fullt utrustat gym, många idrottsplatser och speciellt utformade lokaler för drama, konst, fotografi, film och grafisk design.
 • Språk: Franska, tyska och spanska.
 • Musik och konst: Bland annat arkitektur, konst, digitalt filmskapande, film, grafisk design, scenkonst, fotografi, teater och musikproduktion. Studenter har möjlighet att lära sig ett instrument, använda sig av inspelningsstudion och delta i Rock Challenge.
 • Sport och aktiviteter: Portsmouth College har en stor sportakademi. De erbjuder bland annat fotboll, rugby, hockey, pingis, badminton och basket. Inom andra aktiviteter erbjuds bland annat produktion av videospel, kriminologi, statsvetenskap och ekonomi.
banner-img

Bexhill College, Bexhill-on-Sea

Bexhill College ligger i Bexhill-on-Sea vid den engelska sydkusten. Staden har en fantastisk kust med en lång strandpromenad och en prisbelönt ren strand. Här hittar du också den berömda De La Warr-paviljongen från 1930-talet, där besökare kan njuta av kustutsikten över Eastbourne och Hastings, levande musik, samtida konst och kulturella evenemang. Studenter kan prova aktiviteter som vindsurfing och segling, samt utforska stadens många vintagebutiker och matställen.

Bexhill har bra transportförbindelser inom staden och de omgivande områdena, vilket gör den till en idealisk plats för internationella studenter som vill utforska Brighton och London på helgerna.

Skolan erbjuder flera olika nivåer av fotbollsträning. För dig som är väldigt duktig har du chans att få spela i Chelseas sportakademi.

 • Faciliteter: Skolans faciliteter inkluderar ett modernt gym, vetenskapslaboratorier, en inspelningsstudio, en konstgräsfotbollsplan, en TV-studio, en närliggande pool, en klättervägg och ett professionellt teaterkomplex med 200 platser.
 • Språk: Franska, spanska och tyska.
 • Musik och konst: Bland annat skådespel, konst, mode, filmproduktion, teater, fotografi, textil och musikproduktion.
 • Sport och aktiviteter: Sporter innefattar bland annat fotboll, gymnastik, basket, klättring, golf, rugby, simning, tennis, trampolin och volleyboll. Andra aktiviteter innefattar bland annat yogaklubb, fotoklubb, entreprenörsklubb, djurvetenskap, geografi, kockutbildning och barnomsorg.
banner-img

Exeter College, Exeter

Exeter är en av de mest livliga, attraktiva och historiskt intressanta städerna i England. Här hittar du historisk arkitektur, spännande museer, gallerier, attraktioner och roliga aktiviteter året runt. Exeter ligger också nära den berömda Dartmoor National Park. Parken har ett vackert landskap, stencirklar från bronsåldern, skogar och floder – detta är en del av Devon du inte får missa. Närmaste strand ligger endast 20 kilometer bort vilket ger studenter möjlighet att både uppleva det pulserande stadslivet och lugnare miljöer vid den pittoreska kusten. 

Skolan har ett utmärkt nationellt rykte och rankas som ”Outstanding” (högsta möjliga utmärkelsen) av Ofsted, Storbritanniens skolinspektionsnämnd.

 • Faciliteter: Skolan har utmärkta lokaler för STEM-undervisning, inklusive ett matematik- och vetenskapscenter med 11 specialbyggda laboratorier och sex specialiserade undervisningslokaler för matematik, plus ett påkostat teknikcentrum. Inom skolans kreativa avdelningar hittas en teater, dansstudio, TV-studio, radiostation och mycket mer. Studenter har också tillgång till en toppmodern sporthall, konstgräsplaner och ett gym.
 • Språk: Franska, tyska och spanska.
 • Musik och konst: Bland annat kör, orkester, konst, dans, mode, film, grafisk design, fotografi och teater.
 • Sport och aktiviteter: Bland sporter hittar du bland annat badminton, basket, klättring, cykling, futsal och kajakpaddling. Övriga aktiviter innefattar bland annat medicin, spelkonst, debatt, flygteknik, företagande, ekonomi, idrottsvetenskap, psykologi och journalistik.
banner-img

Cheshire College South & West, Crewe & Chester

Cheshire är ett av Englands vackraste områden, känt för sitt fantastiska landskap och charmiga byar. Den största staden är Chester, en historisk stad som ligger vid floden Dee. Staden är känd för sina imponerande romerska murar och viktoriansk arkitektur. Här går man genom kullerstensgator fyllda med butiker och traditionella brittiska tesalonger, vilket gör den till en attraktion för miljoner besökare varje år.

Internationella studenter som väljer att bo i Cheshire kommer att ha många saker att göra på fritiden! Det finns exempelvis utmärkta transportförbindelser till Wales, liksom större städer som Manchester, Liverpool, Birmingham och London. Det är den perfekta platsen för att utforska Storbritannien.

Skolan är ledande inom vidareutbildning och erbjuder ett stort utbud av kurser på hög akademisk nivå. 

 • Faciliteter: Skolan har ett Learning Resource Center med tre våningar, moderna klassrum, en stor idrottsarena, en konstgräsplan för fotboll, ett gym och en klättervägg.
 • Språk: Franska, tyska och spanska.
 • Musik och konst: Skolan erbjuder bland annat musiklektioner, konst, dans, digitala medier, mode, grafisk konst, sminkartisteri, scenkonst, fotografi och teater.
 • Sport och aktiviteter: Inom sport erbjuder man bland annat badminton, basket, boxning, fotboll, bordtennis, volleyboll och nätboll. Övriga aktiviteter innefattar bland annat teknik, ekonomi, datavetenskap, frisörutbildning, juridik och idrottsvetenskap.
banner-img

Internatskolor (Boarding Schools) i England

Nedan hittar du ett urval av våra mest populära skolor på vårt Boarding School-program.

banner-img

King’s Ely, Ely, Cambridgeshire

King’s Ely är en av de äldsta skolorna i hela världen. Dess mäktiga byggnad gör det svårt att gå förbi skolan utan att kolla en extra gång. Inte långt ifrån skolan hittar du världskända University of Cambridge.

Skolans akademiska profil och breda utbud av skolämnen och sporter gör den till ett utmärkt val för dig som ser fram emot ett aktivt och ambitiöst utbytesår där mycket av året kommer att kretsa kring just skollivet.

Här finns många intressanta klubbar som handlar om miljö, matte, mode, musik och IT bland annat som du kan gå med i på fritiden. Internatskolan är stor och har cirka 1000 elever. Den har trots detta en stark skolgemenskap där sammanhållningen är god.

banner-img

Bedstone College, Bedstone

Bedstone College ligger i Bedstone som är en liten och mysig by i södra Shropshire, England. Bedstone ligger i den lugna landsbygden långt från stadslivets brus, men är ändå inom räckhåll för större städer och flygplatser. Skolan ligger inte långt från den walesiska gränsen och endast 90 minuter från Birmingham.

Skolan anser att en stor del av studentens karaktär byggs utanför klassrummet vilket reflekteras av alla sporter och aktiviteter som man erbjuder. Förutom boendet i ett av internatets hus blir studenterna också indelade i ett av tre tävlingshus som är namngivna efter de lokala slotten Hopton, Stokesay och Wigmore. Det arrangeras flera event där de olika husen tävlar mot varandra. Det tävlas i allt från idrotter till debatt och tävlingar på scen. Bedstone uppmuntrar en lagom och sund rivalitet!

 • Faciliteter: Husen där studenterna bor på Bedstone College är välutrustade och hemtrevliga. Det finns en mix av mindre sovsalar och studierum. Hur husen ser ut beror också på de studerandes ålder. Varje hus har ett eget gemensamt rum med en TV och DVD-spelare, och ett litet kök där man kan laga till lite mellanmål.
 • Språk: Franska och spanska.
 • Musik och konst: Musik, drama, dans och konst & design.
 • Sport och aktiviteter: Sporter innefattar bland annat basket, fotboll, volleyboll, cricket och rugby. Andra aktiviteter innefattar bland annat skidresor, gym, fotografiklubb, kör, orkester och keramik.
banner-img

Stover School, Stover

Stover ligger i hjärtat av Devons landsbygd, just intill nationalparken Dartmoor. Skolan omges av vacker och historisk mark.

Stover strävar efter att erbjuda högkvalitativ utbildning som gör det möjligt för studenter att utvecklas i den takt som krävs för att uppnå sina ambitioner. Skolan är relativt liten vilket gör att de kan tillhandahålla mindre klasser. Detta gör att lärarna på Stover kan bygga nära relationer med alla studenter och ge dem det personliga stöd de behöver för att lära sig och lyfta sina studier till en högre nivå.

 • Faciliteter: Stovers boende erbjuder en oas av komfort, vänskap och stabilitet. Båda husen har utsikt över nationalparken Dartmoor. I husen hittas bekväma arbetsrum, välutrustade kök och gemensamma rum med tillgång till TV och spelkonsoler.
 • Språk: Franska, spanska och tyska.
 • Musik och konst: Musik, drama, dans, fotografi och konst & design.
 • Sport och aktiviteter: Sporter innefattar bland annat tennis, ridning, fotboll, golf, hockey, bordtennis och rugby. Andra aktiviteter innefattar bland annat yoga, skidklubb, filmproduktion, och kör.
banner-img

Buckswood School, Guestling

Buckswood School ligger i orten Guestling i den sydöstra delen av England med närhet till havet. 

Buckswood School är en privat internatskola som erbjuder en hög akademisk nivå. Här bor och studerar du med andra internationella studenter, med närhet till studier och aktiviteter. Som student får du två timmars läxhjälp varje kväll eller vid behov, massvis med aktiviteter efter skolan, resor in till stan på helgerna och brunch på söndagarna – men framför allt mängder av möjligheter att umgås med dina nya vänner.

Du kommer alltid ha stöd nära till hands. Skolan hjälper dig att planera upp dina helger och erbjuder support dygnet runt. Maten tillagas dagligen i internatskolans egna högklassiga kök. Du kan välja mellan många olika matalternativ gjorda på färska råvaror. De genomför till och med månatliga undersöknignar för att säkerställa att alla är nöjda med de alternativ som erbjuds. Om vädret tillåter det överges matsalen ibland för en grillfest.

På Buckswood har du möjlighet att delta i flera olika sporter. Allt från fotboll, golf, cheerleading, tennis och hockey till schack, cricket, fiske och bågskytte. 

banner-img

Boston College,  Lincolnshire

Boston College ligger på Englands östkust och ligger endast två och en halv timma från London. Detta område är välkänt för sin fascinerade bakgrund inom jordbruk och sjöfartshistoria. Boston är en hamn och ligger bara en halvtimma bort från den havsnära semesterorten Skegness. I staden hittar man många olika affärer, sport- och nöjesaktiviteter. Från Boston är det lätta att ta sig till städer som Lincoln, Nottingham och Cambridge. Staden är en trevlig plats att studera på och det är lätt att ta sig runt och upptäcka närområdena till fots eller med cykel.

Skolan kan erbjuda kurser inom konst och design, grafisk design, musik, turism, business, IT, foto och dans och mycket mer!

 • Faciliteter: Studenterna på skolan kan använda fantastiska resurser och utrymmen på området, bland annat det nya ingenjörs-, tillverknings- och teknik centret. Här finns fantastiska platser att lära sig allt ifrån konst, design, fitness, hälsa och omsorg.
 • Språk: Franska, spanska, japanska, mandarin, italienska, ryska, tyska och latin
 • Musik och konst: Bland annat konst, design, mode, filmproduktion, fotografi, textil och musikproduktion.
 • Sport och aktiviteter: Sporter innefattar bland annat fotboll, basket, cricket, tennis och hockey. Andra aktiviteter innefattar bland annat quiz-kvällar, matlagning, gemensamma utflykter och andra aktiviteter genom studentklubben.

Säkra din skolplats i England

Träffa oss på en gratis och icke-bindande intervju där vi pratar mer om de olika skolorna och skolval i England. Tillsammans skräddarsyr vi det perfekta utbytesåret för dig och säkerställer att ditt stora äventyr blir precis som du vill ha det.

Boka studierådgivning