14:41 20th juli 2023

Tillbaka i Sverige igen efter mitt utbytesår i USA

Hej! Jag heter Ellen och är tillbaka i Sverige igen efter mitt utbytesår i USA. Jag spenderade mitt år i Las Vegas vilket är en stad i staten Nevada. Det här utbytesåret har varit en otrolig upplevelse jag alltid kommer att minnas. Jag har lärt mig så mycket om mig själv. Det var jobbigt att vara på flygplatsen för att säga hejdå till alla för jag sa inte bara hejdå till alla fantastiska människor jag har träffat, jag behövde även säga hejdå till den här platsen som har blivit mitt andra hem och behövde inse att det här utbytesåret har tagit slut. Det här året har varit som en bergochdalbana med stunder där det har känts som om jag är med i en film och stunder när jag har haft hemlängtan och velat åka tillbaka hem igen.

Det enda jag vill göra nu när mitt utbytesår är slut är att åka tillbaka till Vegas och hälsa på. Det var konstigt att vara hemma igen efter att ha bott ett helt år utomlands men det var kul att träffa mina kompisar och min familj. I början kändes det konstigt att prata svenska varje dag igen för jag hade blivit så van vid att prata engelska hela tiden. Här hemma var allting som normalt och ingenting hade riktigt förändrats vilket kändes lite konstigt eftersom det har hänt så mycket i mitt liv. Men det kändes också skönt att komma tillbaka till mitt vanliga vardagsliv. Jag saknar dock små saker som var en del av mitt vardagsliv i Vegas tex handla på Walmart, ha filmkväll med värdfamiljen, värmen och käka middag med kompisar.

Jag trodde aldrig att jag skulle säga att jag saknar att behöva vakna 5:30 innan skolan, men det gör jag. Eller jag saknar inte att behöva vakna så himla tidigt, jag är faktiskt väldigt glad att jag inte behöver göra det längre. Vad jag saknar är stunden på skolbussen när man ser soluppgången över bergen med musik i öronen, innan klasserna och en hetsig dag i high school startar. Det är skönt att ha andra utbytesstudent kompisar att ringa till för de går igenom samma saker och har samma tankar som mig nu när de också är tillbaka i sina hemländer.

Jag vet att jag alltid kan åka tillbaka men det kommer aldrig att vara samma sak. Jag är avundsjuk på alla som kommer åka iväg på utbytesår och har hela året framför sig. Innan du hinner blinka kommer du vara tillbaka hemma i Sverige igen. Njut av varje stund du har.

Ellen

Ellen

USA

Hej! Jag heter Ellen och är tillbaka i Sverige igen efter mitt utbytesår i USA.