9:00 08th oktober 2015

Homecoming – mycket mer än bara en skolbal

Ett perfekt tillfälle att prata med nya människor

En av de bästa dagarna jag har spenderat här i USA hittills är helt klart homecoming, allt var perfekt och det är något jag kommer minnas länge.

Veckan upp till homecoming var otroligt rolig, alla dagar var olika temadagar i skolan där man klädde ut sig efter dagens tema. Vi hade bl.a. Time Era Tuesday och Superhero Wednesday.

På torsdagskvällen hade vi en bonfire på skolan som laddning inför Spiritday, och på fredagen som var Spiritday hade vi inga lektioner, utan vi var ute hela dagen och hade tävlingar mellan klasserna. På eftermiddagen hade vi vår Float Parade där vi visade upp våra flottor som vi hade jobbat med under eftermiddagarna hela veckan.

Sen på kvällen hade vi våran homecoming football game, helt enkelt en vecka full med roliga grejer, även ett perfekt tillfälle att prata med nya människor.

Homecoming Dance

Sen kom lördagen då själva homecoming dansen var, vilket var det vi laddat upp för under hela veckan. Hela dagen spenderades med att fixa hår, smink och allt inför själva dansen och vid 2.30 så kom min dejt och hämtade upp mig för bilder. Först ville min värdmamma ta massor av bilder i trädgården, när jag fick min corsage och när jag satte mig i bilen. Efter det åkte vi först till min kompis Cierra där vi tog bilder med henne och hennes dejt och till sist åkte vi till en park där vi mötte upp resten av vår grupp och tog en hel del bilder.

Sen bar det av till middag, vi åt på Monical’s pizzeria och eftersom jag inte kände gruppen av folk som vi var med jättebra innan så var jag lite nervös, men det var helt i onödan för alla var sjukt trevliga och vi hade jätteroligt!

King, Queen & bonfire

Till slut var det dags att åka till själva dansen, väl där så började det med att de krönte de som blivit homecoming king och queen och sen började dansen. Det var sjukt bra stämning och alla hade kul! Sista dansen var Seniors dans, så då stod alla seniors i en ring i mitten och dansade till en sång som slutade i en stor gruppkram. Efter det åkte jag till en kompis som har en bonfire vid sitt hus där vi avslutade en sjukt bra vecka.

Verkligen något speciellt

Något jag lärde mig under veckan var att homecoming är inte bara om själva dansen, utan även allt runt omkring det. Kolla på klänningar och olika hårstilar med kompisar på lunchen, åka och fixa naglarna och leta efter skor som matchar klänningen. Själva dansen är jätterolig, men hela veckan är verkligen något speciellt.

Emma

Sverige

Emma bloggar från Illinois under sitt utbytesår i USA.

Upplevelser för livet

Att åka på ett utbytesår är en upplevelse som du bara får en gång i livet och som formar din framtid. Läs igenom den här korta guiden för att planera ditt år i USA. Boka sedan en gratis studierådgivning med oss för att förverkliga ditt utbytesår.