9:00 22nd mars 2019

Fem tips om hemlängtan

2,5 månader har gått sen jag kom till USA och ”smekmånad perioden” (som Explorius kallar den) är över!

I den här tiden av året är det lätt att få hemlängtan och känna sig lite allmänt nere. För att försöka undvika detta kan man göra på flera olika sätt och alla funkar olika i olika situationer men här är i alla fall mina 5 tips på hur man kan hantera hemlängtan!

1. Håll dig sysselsatt!

Om du har något kul planerat men dina vänner eller värdfamilj hinner inte hjärnan fokusera på att du längtar hem. Jag hörde detta mycket när jag var på avresemöten med Explorius men förstod inte riktigt innebörden förens jag kom hit.

Håll dig sysselsatt genom att gå med i klubb, sport eller grupp, vad som helst egentligen som du tycker är kul!

2. Ät svenskt godis!

Det kanske låter skumt men det hjälper mig när jag har varit lite nere här. Jag hade med mig Bilar, kexchoklad, fiskar och djungelvrål hit (tyvärr är allt slut nu) och om jag var deppig nån kväll eller kände att jag saknade alla hemma åt jag lite svenskt godis och mådde lite bättre.

Btw så är tydligen ”Swedish Fish” en grej här i USA vilket jag inte hade en aning om innan jag åkte, så i födelsedagspresent fick jag en stor påse med Swedish fish av min kompis och det är även mitt smeknamn från min simcoach.

3. Gå med i en sport!

Har redan sagt detta ett flertal gånger men gör det! Det är verkligen värt det och då behöver du inte tänka på vad du ska sysselsätta dig med under fritiden. Sporter på skolan är uppdelade i olika säsonger och nyligen avslutades sim säsongen (vi kom 3a på State vilket är typ bästa placering på 26 år #humblebragging)

4. Prata med din värdfamilj!

Din värdfamilj vill vara här för dig och hjälpa dig när du har det svårt precis som din familj hemma i Sverige. Att berätta för de att du kanske har hemlängtan kan hjälpa dem att förstå hur du reagerar på vissa saker men också hur de kan hjälpa dig må bättre. Vem vet, att berätta saker för dem kommer troligtvis göra att ni kommer närmare varandra.

5. Försök att inte prata så mycket med Sverige!

Kanske låter konstigt men hjälper i alla fall för mig. Har som sagt varit här i 2,5 månader nu och jag har inte ringt hem så mycket jag trodde jag skulle göra (pratat kanske 3 ggr med mina föräldrar, 2-3 ggr med storasyster som inte bor hemma och ett fåtal gånger med kompisarna). Jag håller kontakt via snapchat och lägger ut grejer på sociala medier, men har inte prata via telefon så mycket vilket jag tror hjälpt mig mycket.

När man väl är här lever man som ett annat liv liksom och Sverige kommer alltid finns kvar och jag kommer snart vara där igen. Ännu mer anledning att prata, njuta och umgås med sina vänner här då man bara är här en kort tid. Att ha för mycket kontakt med Sverige kan leda till ännu mer hemlängtan då man hela tiden ser och hör om roliga saker som alla gör hemma får en att sakna det mer (svårt att förklara i ett kort inlägg såhär)

Snart Thanksgiving här och jag vet vad jag är tacksam för i år! Vet du? Om inte, kanske spendera några sekunder och tänka ut något…

Hoppas allt är bra hemma ? Happy Thanksgiving från mig till alla som läser!

Andrea

Upplevelser för livet

Att åka på ett utbytesår är en upplevelse som du bara får en gång i livet och som formar din framtid. Läs igenom den här korta guiden för att planera ditt studieår utomlands. Boka sedan en gratis studierådgivning med oss för att förverkliga ditt utbytesår.