9:00 19th februari 2021

Ny värdfamilj

Jaaa, du läste rätt, jag har bytt värdfamilj. Tänker inte gå in på detalj varför bytet sker, men kort sagt så trivdes jag inte. Allt har gått bra & jag trivs väldigt bra i min nya värdfamilj. Värdfamiljen består av min värdmamma Matilde, min värdpappa Eugenio (kan fortfarande inte uttala det, haha) & deras tvååriga Yorkshireterrier Romeo.

Mati & ”Euge”, som de också kallas, bor i en lägenhet med gångavstånd till det mesta: kollektivtrafik, cafeterior & restauranger, mataffärer, parker & sportanläggningar. Det är något längre till centrum, men det är närmare till skolan. Stort plus enligt mig, haha.

Deras enbart artonåriga son Adriano insjuknade i cancer & gick tyvärr bort för två år sedan. Men han ska ha varit kompis med många utbytesstudenter & varit den som introducerat Mati & ”Euge” till att just vara värdföräldrar. Vilket jag tycker är väldigt, väldigt fint.

Hursomhelst, både Mati & ”Euge” (Romeo med såklart) är väldigt familjekära & bara efter ett par dagar känns det mer eller mindre som en riktig familj. Känner mig som hemma på ett helt annat sätt, jätteskönt. & innan jag avslutar vill jag ge lite cred till Explorius, GetReady & min lokala koordinator som tog detta på största allvar & gjorde bytet möjligt på ett smidigt sätt. Stort tack för det!

Ida

Upplevelser för livet

Att åka på ett utbytesår är en upplevelse som du bara får en gång i livet och som formar din framtid. Läs igenom den här korta guiden för att planera ditt studieår utomlands. Boka sedan en gratis studierådgivning med oss för att förverkliga ditt utbytesår.