9:00 10th June 2019

Festival i Sevilla

Det finns en högtid eller tillställning här i Sevilla och generellt i Andalucien i Spanien 2 veckor efter Semana Santa och det är Feria De Abril!! Ungdomarnas högtid då man klär upp sig i flamencoklänningar och är ute hela nätterna dansar Sevillana och umgås. Detta fick jag uppleva under 3 intensiva dagar!! Det håller på en vecka men jag åkte till Portugal med Explorius 7/5-12/5 och feria är mellan 4/5-11/5.
Varje familj hyr en plats varje år för deras Caseta. Ett Caseta är ett litet tält som man spenderar hela ferian i. Man dansar och det finns en bar och ett kök så man äter där och om man har mycket kontakter kan man även få komma in i vänners Casetas och träffa nytt folk etc.På måndagen kom Isabella och Erland från Madrid och vi gick till feria och jag hade på mig min KLÄNNING!! Min flamencolärare ville att jag skulle ha en så ja fick köpa den av henne inkl. Blomma, sjal, örhängen och brosch. Det va otroligt varmt men det gick jättebra!! Vi dansade hela natten gick in i olika Casetas då det även finns sådana som är för alla (Publicas).En jätterolig vecka som jag kände att jag fick uppleva till max trots den korta tiden en dag till hade inte skadad men en vecka hade blivit för varmt! Man kan även åka dit som turist och bara Kolla och är man uppklädd som att man ska på bröllop så märker ingen att du är turist!!På tisdagen så åkte vi till Portugal på surfläger! Så otroligt roligt och så kul att träffa alla utbytesatudenter i de andra delarna av Spanien. Många av dem träffade jag i Barcelona och i San Sebastian. Vi surfade 3 dagar och 1 halvdag i Sintra och en heldag i Lissabon. Det är alltid så roligt att träffa alla och vi spenderar så mycket tid med varandra. Mår alltid så bra när jag har varit på resorna med Getready. Det är skönt att få komma bort och dela sina upplevelser med andra studenter. När vi sa hejdå så grät vi då chansen finns att vi aldrig kommer ses igen. Norge, Finland och Danmark ligger ju nära men det ska finnas tid också.Det var en perfekt vecka och jag samlade på mig massa ny energi för att fortsätta den sista månaden. Inte långt kvar på äventyret!!

Elin

Upplevelser för livet

Att åka på ett utbytesår är en upplevelse som du bara får en gång i livet och som formar din framtid. Läs igenom den här korta guiden för att planera ditt studieår utomlands. Boka sedan en gratis studierådgivning med oss för att förverkliga ditt utbytesår.