9:00 27th augusti 2019

Mitt utbytesäventyr i Spanien

Om en vecka kommer jag stå på Landvetter och vänta på att få gå ombord på ett plan som kommer ta mig till Barcelona i Spanien.

Jag vet inte ens hur jag ska reagera för ärligt, jag har inte fattat än att jag ska bo i Spanien i 10 månader? Det känns jättekonstigt att ens säga det. Hursomhelst, jag heter Angelica och är 16 år och från Göteborg. Jag kommer bo hos en liten familj i staden Alicante och gå på det som motsvarar första året på gymnasiet fast i Spanien.

Min värdfamilj känner jag redan eftersom jag skrev till min värdmamma redan dagen jag fick värdfamilj. Jag var lite för ivrig kanske, men dom verkar jättesnälla och trevliga människor. Min värdfamilj ser inte ut så som jag hade förväntat mig, men det gjorde ändå ingenting. För det viktigaste för mig är att vara bekväm och gilla människorna jag bor hos. Det låter riktigt cheesy, jag veeet, men det är sant.

Det som är kanske det svåraste just nu är att hitta en present till dom, och kanske att börja packa. Någon kanske tycker att språket är något som är det jag mest borde oroa mig för, vilket är väldigt rimligt. Men jag kan mer än vad jag tror.

Det tog mycket tid för jag har nästan missbrukat spanska serier och mina spanska lektioner, jag tackar min spansklärare för att hon pallade med mig, men jag fick resultat. Jag är inte i närheten av flytande i spanska men jag klarar mig. Det löser sig liksom. Och det kommer det göra för dig som vill åka också och lycka till till alla som åker eller har åkt på utbytesår!

Jag gjorde en instagram för just mitt utbyte, @spanienutbyte heter kontot och om där kan man fråga mig allt och även ge tips till mig om vad som kan vara kul att läsa här på bloggen eller på Instagram.

Angelica

Upplevelser för livet

Att åka på ett utbytesår är en upplevelse som du bara får en gång i livet och som formar din framtid. Läs igenom den här korta guiden för att planera ditt studieår utomlands. Boka sedan en gratis studierådgivning med oss för att förverkliga ditt utbytesår.