9:00 05th november 2018

Halloween på en helt ny nivå

Sverige! Det är dags att steppa upp ditt game när det kommer till halloween. Iallafall om du ska ha en chans mot Kanada ;-).Här smyckas husen upp till hemsökta skjul med hängande spöken i träden och stora spindlar på väggarna. Självklart läggs också mycket fokus på den årliga kostymen! Jag som älskar glitter körde såklart på plåtmannen (plåtkvinnan) från Trollkarlen från Oz.

Jag har alltid gillat halloween och tycker det här med utklädning är superkul. Dock är det en högtid för barnen, eller?

Nej, oj vad jag hade fel!

Här spelar det ingen roll om du är 5 eller 25 år gammal. Trick or treat är ju “the one and only method” att få godis på, så varför sluta bara för att man har vuxit lite på längden?

Även skolan tar halloween på största allvar. Det roligaste projektet som jag gjorde under veckan var i hemkunskapen. Varje station fick ett uppdrag att göra en drink och två recept som skulle se så motbjudande ut som möjligt.

Vad sägs som “braincake”, häxdryck med ögon i, serverad med lite avhuggna fingrar? Mmm va gott om du frågar mig!

Vi skulle även smycka upp vår station med pumpor och spindelnät för att få till en riktig halloween feeling. Domare fick ageras av elever samt lärare från andra klasser. Under lunchrasten fanns det också en stor catwalk i allrummet där de bästa kostymerna visades upp. Det var så roligt att se hur kreativa kostymerna var!

KOLLA HIT för rolig fakta! När du tänker på ordet trick, som i “trick or treat”, vad ser du framför dig då? Personligen tänker jag på bus… Här betyder dock ordet “trick” ett coolt trick, ex. en bakåtvolt. Så medans det kanadensiska barnen förtjänar sitt godis, går vi runt och hotar våra stackars grannar med att göra ett bus om vi inte får något gott. När jag fick höra detta så kunde jag inte sluta skratta, man kan ju undra vart det gick fel?!

Cheers LINN!

Linn

Sverige

Linn är utbytesstudent i British Columbia, Kanada och kommer under sitt high school-år att dela med sig av sina erfarenheter!

Upplevelser för livet

Att åka på ett utbytesår är en upplevelse som du bara får en gång i livet och som formar din framtid. Läs igenom den här korta guiden för att planera ditt år i Kanada. Boka sedan en gratis studierådgivning med oss för att förverkliga ditt utbytesår.