9:00 01st February 2017

Blogg: Kanada vs. USA

Hej på er!

Vissa kanske undrar varför jag var en av de få som valde Kanada? Innan jag åkte var det inte ett självklart val för mig, om jag hade valt idag så hade jag valt Kanada.

Vintersporter

Jag har varit i USA ett antal gånger innan men i Kanada hade jag aldrig varit innan detta. Jag hade faktiskt inte tänkt på Kanada förens Explorius kom med förslaget. Jag ville åka konståkning och därför skulle Kanada vara ett bättre val för mig. Dock har de sporter för alla! De har de vanliga “high school”-sporterna för de mesta men sedan så har de ju även vintersporterna också, i alla fall i provinsen där jag är placerad.

Kanada och USA är otroligt lika och vissa säger att den enda skillnaden är dialekterna, jag hör dock ingen skillnad alls …

Naturen är finare

En skillnad som jag har uppmärksammat är att jag tycker att naturen är finare här.

Jag har inte varit i hela USA och USA har väldigt fin natur också på vissa ställen, men generellt i Kanada så tycker jag det är fint. På Vancouver Island där jag bor så är det mycket berg, skog och vatten. Det är skillnad från Sverige för det ser annorlunda ut men klimatet är liknande som i Sverige.

Åker till Vancouver city för shopping

För mig är det lätt att åka in till Vancouver city som bjuder på en riktigt häftig stad och bra shopping. Mitt program gör även en massa field trips där man får besöka roliga platser.

I USA vad jag har hört så går det inte några lokalbussar på de flesta ställen. I British Columbia går det lokalbussar överallt vilket är skönt då man inte behöver vara beroende av sin värdfamilj eller så utan lätt kan ta sig dit man vill.

I USA tror jag dock att de har fler ”games” med tex. amerikansk fotboll, här har jag aldrig varit på det då min skola inte har just den sporten.

Prova något okänt

Jag tror nog att åka till Kanada för mig var bättre då det inte var det jag hade förväntat mig egentligen. Jag ville åka till USA från början för att det kändes mer som en trygghet då jag varit där innan. Att välja Kanada var bra för mig, varför inte prova något nytt och inte åka dit alla andra åkte?

Isabella bloggar från Kanada läsåret 2016/17. Är du också intresserad av ett utbytesår i Kanada? Ansök idag!

Isabella

Upplevelser för livet

Att åka på ett utbytesår är en upplevelse som du bara får en gång i livet och som formar din framtid. Läs igenom den här korta guiden för att planera ditt studieår utomlands. Boka sedan en gratis studierådgivning med oss för att förverkliga ditt utbytesår.