9:00 22nd March 2017

Tips på packlista!

Att veta vart hur man ska packa för ett år utbytesår är ju näst intill omöjligt, man behöver ju alltid köpa till något på plats. Men några saker man lätt glömmer bort som man lika gärna kan köpa i svealand är dessa:

1. Fransk ordbok!
Herregud, jag hade aldrig klarat mig för fem öre utan min. Första månaderna var fyllda av ord och fraser man inte kunde förstå så tacka gudarna för utan ordboken hade det vart tio gånger svårare än vad det redan var. Ett bra tips är att köpa en handordbok som är praktisk att ha i väskan. Själv använder jag Nordstedts Fickordbok och den har jag med mig överallt!

2. Solglasögon
Även fast man inte vet riktigt vart man kommer hamna i Frankrike så kan jag garantera er att ni förr eller senare kommer träffa på solperioden och då kommer ni tacka mig för tipset!

3. Sockor
Grejen med många regioner i Frankrike är det att även fast husen oftast är moderna så gillar fransmän att ha låg värme även fast det är kallt ute. Tofflor är också trevligt att ha då dem också ibland har skorna på inomhus!

• Ett bra pennskrin
Man behöver mycket att använda för att göra skolarbetet som olika färger på pennorna, en liten linjal, limm, sudd, tipex och liten sax m.m. Då behöver ni ett praktiskt pennskrin!

• Almanacka
Det är viktigt med datum och att hålla koll på alla saker som händer på ditt utbytesår, en almanacka är praktiskt!

• En bra plånbok
Man använder mycket saker dagligen i sin plånbok som busskort, kortet till skolcantinet och kontanter då man behöver betala med euro man inte spenderar mer än 3£ per köp. Och eftersom fransmän ääälskar att sitta på caféer efter skolan så händer det ofta att man använder en euro eller två till eftermiddagskaffet.

• Två upplagor …
…av din favoritkräm, lotion, foundation etc. om det är så att det inte går att hitta någonstans utom i Sverige.

• Hopfällbart paraply …
…att ha i väskan – man vet aldrig när det kan börja regna, men detta beror ju förstås på vart du bor i Frankrike.

• Liten notbok …
…att anteckna nya glosor och uttryck du hör och ser under dagen.

• Mobiltelefon
Även fast detta är ganska uppenbart så låt mig påminna er att en väl fungerande telefon är nödvändigt. Inte bara ifall det händer en olycka men också för att ta anteckningar, translate och självklart ta bilder! Frankrike är ett otroligt vackert land det skulle vara tråkigt om man glömde bort allting när man kom hem 😉 så spara alla minnen du har!

Saga

Upplevelser för livet

Att åka på ett utbytesår är en upplevelse som du bara får en gång i livet och som formar din framtid. Läs igenom den här korta guiden för att planera ditt studieår utomlands. Boka sedan en gratis studierådgivning med oss för att förverkliga ditt utbytesår.