9:00 04th maj 2020

Vänner över hela världen

Något av det bästa med att åka på utbytesår till Australien är att träffa nya människor och få vänner från andra delar av världen. För vissa går det jättelätt att skaffa kompisar direkt, och för andra är det svårare och tar längre tid.

Innan jag åkte på utbytesår till Australien var en av mina största rädslor att jag inte skulle få några kompisar. Som ni ser på bilderna så slutade det ändå med att jag träffade massa nya vänner. Jag personligen tycker det är väldigt jobbigt att känna mig ensam.

Jag gillar att bli väldigt nära med dom vännerna jag har och har mycket kontakt med dom. Därför var det väldigt jobbigt för mig att komma hit och börja om på noll och inte känna någon. Jag hade svårt att hitta australiensiska vänner och jag stressade så mycket över det för jag ville inte känna mig ensam.

Vi var ca 20 utbytesstudenter på min skola när jag först kom hit. Några av dom trivdes jag ganska bra med, men det var sådan stress över att hitta australiensiska kompisar så det kändes inte riktigt som att dom internationella vännerna ”räknades”. Jag träffade några vänner från Australien, men insåg att jag helt enkelt klickade bättre med utbytesstudenterna. Inte för att dom också är utbytesstudenter, utan för att jag helt enkelt matchade bättre med deras personligheter.

Det blev sommarlov och dom flesta av dom internationella studenterna åkte hem. Som tur var stannade dom jag trivdes bäst med kvar. Vi lärde känna varandra ännu mer över sommaren och nu är vi väldigt nära vänner. Jag Jag har insett att det spelar ingen roll att majoriteten av mina vänner är från Tyskland, Italien eller något annat land, dom är ändå mina vänner och räknas precis lika mycket som mina australiensiska vänner. Nu tycker jag bara att det är roligt att ha vänner från andra delar av Europa och det är ganska enkelt för mig att åka och träffa dom i framtiden.

Ella

Sverige

Hejsan! Mitt namn är Ella, jag är sjutton år och befinner mig i Sunshine Coast, Australien. Jag bor i ett ganska litet och mysigt hus med min vmamma, vpappa, vbror och vsyster. Dom har även ganska många djur: 2 hundar, 2 marsvin, fiskar och ganska tama skator som hälsar på ibland;) Min blogg kommer handla om allt möjligt, tips till blivande studenter, korta berättelser om något jag gjort, bra och mindre bra saker som dykt upp under året… Hoppas mina inlägg är till hjälp och inspirerar er!

Upplevelser för livet

Att åka på ett utbytesår är en upplevelse som du bara får en gång i livet och som formar din framtid. Läs igenom den här korta guiden för att planera ditt år i Australien. Boka sedan en gratis studierådgivning med oss för att förverkliga ditt utbytesår.