9:00 13th juli 2017

Tävlingssimma i Australien

Inte skulle jag påstå att jag är en morgonmänniska, men i Australien tog jag chansen att många morgnar få se soluppgången från poolen när jag tränade simning.

Första veckan i värdfamiljen mejlade jag runt till olika sportklubbar i Ballarat för att fråga om jag kunde få gå med, och det var en simklubb som svarade snabbast att jag är välkommen på provträning för att hälsa på gruppen.

Första träningen är ett starkt minne, och det var inte bara för att jag fick en chock när jag insåg att de har vänstertrafik i poolen, utan också för att jag den dagen fick mina första Australiensiska vänner som kom att bli några av mina närmsta vänner.

De tidiga morgnar var helt klart en utmaning under året, för att vakna upp klockan 5.20 när det är 12 grader i huset, kolsvart utomhus och sedan hoppa ner i en pool kanske inte står högst upp på önskelistan. Men att träna tidigt och sedan äta frukost med kompisarna innan vi alla promenerade till skolan kom att bli en vana som jag saknar.

I Australien tränar ungdomar ofta sporter i klubbar utanför skolan, och tävlar sedan med ett skollag. Med min skola fick jag åka på flera dagsutflykter till simtävlingar i Victoria och i slutet av säsongen hade jag kvalat in till State Finals i 50 m fjäril.

Då kände jag verkligen att alla tidiga morgnar och hårt slit var värt mödan.

Jag fick tipset själv innan jag åkte på mitt utbytesår, och jag skulle vilja ge det till andra framtida utbytesstudenter, att så fort ni packat upp er väska i värdlandet tycker jag ni ska kontakta klubbar och föreningar som ni kan tänka er att gå med i!

En del går att hitta via skolan, men det är så lätt att bara googla på klubbar i närheten och sedan skicka iväg ett mejl och fråga om det finns möjlighet att gå med. Det är ju så lätt, så varför inte testa?

Min enkla Google sökning ”swimming club Ballarat” har gjort mitt år i Australien tusen gånger bättre och minnena från simningen är några av de mest betydelsefulla jag tar med mig hem till Sverige.

Alice

Sverige

Alice bloggar från Victoria under sitt utbytesår i Australien.

Upplevelser för livet

Att åka på ett utbytesår är en upplevelse som du bara får en gång i livet och som formar din framtid. Läs igenom den här korta guiden för att planera ditt år i Australien. Boka sedan en gratis studierådgivning med oss för att förverkliga ditt utbytesår.