Språkkurs i franska

Få den bästa förberedelsen inför året utomlands

Observera att språkkursen inte är tillgänglig för våra utbytesprogram i Frankrike 2022/2023. Vi hoppas på att erbjuda kursen igen för studieåret 2023/2024 – kontakta oss gärna för att få den senaste uppdateringen.

För att förbereda dig på bästa sätt inför ditt utbytesår i Frankrike erbjuder vi en språkkurs i franska under två veckor i den vackra staden Angoulême i Nouvelle-Aquitaine-regionen. Språkkursen arrangeras i början av hösten, precis efter Soft Landing Camp i Paris och före din skolstart.

Vi rekommenderar alla som behöver en förberedelse i språket att anmäla sig till kursen för den bästa möjliga starten på high school-äventyret.

Om språkkursen

Kursen äger rum vid en språkskola i centrala Angoulême. Du går i skolan under fem timmar per dag, måndag, tisdag, torsdag och fredag, där du har flera raster emellan. På onsdagar åker vi på utflykter.

Under lektionerna går vi igenom grammatikens grunder, lär oss användbara uttryck, har quizer och roliga och lärorika aktiviteter ihop. Varje lektion tar dig ett steg närmare ditt mål: att öka ditt självförtroende och känna dig mer bekväm med att kommunicera på det franska språket.

Efter lektionerna får du chansen att upptäcka livet i Frankrike tillsammans med din värdfamilj, klasskamrater eller kurspersonal.

Ej tillgänglig 2022/2023.

Längd

Två veckor
Ej tillgänglig 2022/2023

Börja planera

Skicka oss dina uppgifter så kommer en av våra high school-experter kontakta dig för en personlig och kostnadsfri rådgivning. Låt det bli verklighet!

*” anger obligatoriska fält

Studentens födelsedatum
Hidden
Är du intresserad av att ta ett amerikanskt high school diploma*
Är du student eller vårdnadshavare?*
Hidden
Hidden
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Studenter i klassrum på internatskola

Kost och logi

Under språkkursen bor du hos en värdfamilj i Angoulême. Oftast bor du tillsammans med en annan utbytesstudent som också ska plugga i Frankrike under en termin eller ett läsår. Frukost och middag får du hos din värdfamilj varje dag. Lunch ingår på våra onsdagsutflykter.

Inkluderat

  • Fem timmar franskundervisning varje dag
  • Skolavgift
  • Skolmaterial
  • Diplom
  • Transfer vid ankomst och avresa
  • Introduktion och guidning av vår personal
  • Kunnig och bra personal
  • Halvpension hos värdfamilj
  • Sightseeing in Angoulême. Vi besöker katedralen, olika museum och ser på de kända gatumålningarna m.m.
  • Utflykt till Cognac. Vi upptäcker staden till fots och besöker olika museum.

Tidigare utbytesstudenter berättar

Francesca

”Under detta år har jag lärt mig väldigt mycket om mig själv och jag har insett att utbyte är vad du själv gör det till! Du är ansvarig för hur ditt år kommer att utveckla sig, så tveka inte på att ta initiativ.”
– Francesca i Bain-de-Bretagne, Frankrike

Anna

”- Genom att åka på utbytesår kastar du dig automatiskt ut i en främmande kultur. Du får då nya erfarenheter och kunskaper om andra delar av världen.”
– Anna i Frankrike.

Upplevelser för livet

Att vara utbytesstudent är en upplevelse du bara får en gång i livet och som formar din framtid. Boka en studievägledning med oss eller ladda ned vår high school-guide för att planera ditt år i Frankrike.

Solsken, stränder och franska

Vill du bli flytande i franska men också njuta av sol och bad? Vi erbjuder en unik möjlighet att åka på ett utbytesår till den franska ön Réunion i Indiska Oceanen.

Boka studierådgivning