Välj den perfekta skolan i Frankrike

När du ansöker till vårt Select High School- eller Boarding School-program får du själv vilka vilken skola i Frankrike du vill studera vid.

Det är det perfekta alternativet för dig som redan vet hur du vill att ditt utbytesår i landet ska se ut. Kanske vill du läsa specifika skolämnen, utöva din favoritsport eller plugga i en storstad.

Vi erbjuder ett brett utbud av skolor i Frankrike. Nedan hittar du några av våra mest populära high schools och boarding schools.

High Schools i Frankrike

Nedan hittar du ett urval av våra mest populära skolor på vårt Select High School-program.

Suger Institution, Vaucresson

Plugga på Suger Institution i Vaucresson – endast 20 minuter från Paris!

När du studerar här får du en perfekt mix mellan natur och storstadsliv. Vaucresson är känt för sina enorma grönområden, sitt välstånd och lugn. Paris-förorten är belägen i närheten till både Versaille med dess berömda kungliga slott samt Paris city.

Suger Institution är en skola med stort fokus på digitalisering och erbjuder kurser i programmeringsspråken Python och JavaScript, där eleverna får lära sig att bygga hemsidor och videospel. Övriga program är ekonomi, samhällskunskap och litteratur där IT-inriktade ämnen ofta är valbara.

Skolan erbjuder dessutom ett brett utbud av olika klubbar inom bland annat teater, dans och musik. Att välja denna skola passar även dig som spelar tennis, golf, fotboll, basket eller som gillar ridning.

   

banner-img

Le Caousou, Toulouse

Le Caousou är belägen i centrala Toulouse, en mycket vacker stad i södra Frankrike – inte långt ifrån den spanska gränsen.

Skolan är en privatskola som är över 140 år gammal. Hela 2000 elever går här vilket innebär att du har en stor möjlighet att lära känna massor med människor under ditt utbytesår, både från Frankrike och från andra länder.

Huvudinriktningarna som erbjuds på skolan är naturvetenskap, litteratur och samhäll/ekonomi. Skolan erbjuder dessutom många intressanta sporter att utöva, såsom fäktning, rodd och klättring samt språkkurser som kinesiska och italienska utöver franskan.


Institut Saint-Dominique, Nancy

Institute Saint-Dominique Institute är en mer än 150 år gammal skola i den ljuvliga staden Nancy i nordöstra Frankrike.

Skolan har ett stort fokus på STEM-ämnen (naturvetenskap, teknik, ingenjörskap och matematik) såväl som litteratur, språk, hälsa och management. Bland annat latin, grekiska, kinesiska och italienska erbjuds som språkkurser utöver franska och engelska.

Klasserna på skolan är små och ett stort fokus läggs på varje individs utveckling som både person och akademiker.

Nancy är en blomstrande stad där universitet, hundratals sportklubbar, teatrar och museum finns belägna. Du når huvudstaden Paris inom två timmar med kollektivtrafik och du har även närhet till grannländerna Tyskland, Belgien, Luxemburg och Schweiz när du väljer Nancy som din studieort.

Boarding Schools i Frankrike

Nedan hittar du ett urval av våra populäraste skolor på vårt Boarding School-program.

Institut Sainte-Thérèse, Ozoir la Férrière

Institut Sainte-Thérèse är en internatskola belägen 45 minuter utanför Paris och 25 minuter från underbara Disneyland Paris.

Denna prestigefulla skola är en av de bästa i regionen och har utmärkta lärare med ett stort fokus på varje individ. Eleverna här är högpresterande, ambitiösa och välkomnande mot internationella utbytesstudenter.

På Institut Sainte-Thérèse finns en golfbana, ett stall, fyra olika gym och en swimming pool. Det finns även olika klubbar och unika kurser att anmäla sig till – såsom pilot training!

Med ett höghastighetståg tar du dig enkelt in till Paris city-kärna där du kan besöka monument, museum och vackra parker med dina vänner under helgen. Som studerande och boende på detta internat kommer du ha ett utbytesår fullt av nya kunskaper och franska upplevelser.

  

Notre-Dame-Saint-Joseph, Épinal

Notre-Dame-Saint-Joseph är en privatskola och internat belägen i vackra Épinal i nordöstra Frankrike. Här har du närhet till grannländerna Schweiz, Luxemburg, Tyskland och Belgien samt de populära franska städerna Strasbourg och Nancy.

Skolans huvudinriktningar är naturvetenskap, ekonomin, teknik samt erbjuds ett unikt Hotel Management and Hospitality-program. 1500 skolelever går på skolan varav många av de är internationella.

Sporter som erbjuds på Notre-Dame-Saint-Joseph är golf, pingis, simning, basket, bodybuilding och löpning bland annat.

Det är ett bra val för dig som vill ha möjligheten att läsa en yrkesförberedande akademisk utbildning samt välja bland ett stort utbud av kurser.

Säkra din skolplats i Frankrike

Träffa oss på en gratis och icke-bindande intervju där vi pratar mer om de olika skolorna i Frankrike. Tillsammans skräddarsyr vi det perfekta utbytesåret för dig och säkerställer att ditt stora utbytesäventyr blir precis som du vill ha det.    

Boka gratis konsultation