banner-img

New Brunswick French International Student Program

SKOLOR OCH AKADEMIER
New Brunswick French International Student Program välkomnar student från 12 till 18 år. Förutom engelsklektionerna sker all undervisning på franska. Oavsett om studenterna har grundläggande eller mer avancerade språkkunskaper får de stöd av skolans personal. Ett helt år eller en hel termin kan utvärderas; det kan vara möjligt att få ett high school diploma.
Skolledningen erbjuder en välkomnande, trygg och hälsosam miljö där varje student möts med öppna armar och accepteras som en familjemedlem. Vi säkerställer bästa möjliga matchning med avseende på livsstil, intressen och ort.
Skolstyrelsen erbjuder också accelererad utvecklingsprogram för studenter som utmärker sig på akademisk nivå med ett särskilt intresse för konst, sport på elitnivå eller vetenskap och teknik.

FACILITETER
New Brunswick French International Student Program har nyligen genomgått stora renoveringar och ligger i framkant när det gäller modern teknik med SMART-boards i nästan alla klassrum. De har också faciliteter som auditorier, gymnastiksalar och idrottsplatser som studenterna kan använda.

SPORT OCH KONST
Det välutvecklade sportprogrammet erbjuder många olika individuella sporter och lagsporter för pojkar och flickor, antingen på skolan eller lokala idrottsanläggningar. De har vunnit många fotbollsturneringar på provinsnivå samt volleyball- och hockeymästerskap.
Utöver skolverksamheten erbjuder själva samhället möjligheter för konståkning, skidåkning, snowboardåkning och klättring.
Skolan har flera musik- och dansgrupper, och en storskalig produktion sätts upp i samband med provinsens årliga ungdomsteaterfestival. Lokalbefolkningen och många lokala företag spelar en viktig roll för att berika utbildningen, och studenterna får vägledning för att utveckla en entreprenörsanda. Med glasmålningar integrerade i konstundervisningen i årskurs 9 startades också ett mikroföretag för att skapa små föremål som skulle främja fransk kultur och lönnsockerindustrin under World Acadian Congress, ett internationellt evenemang som ägde rum i området 2014.
Till fritidsaktiviteterna hör körsång och dans samt en teatergrupp och ett improvisationsteam som uppträder på provinsnivå.

GEOGRAFISK INFORMATION
Skolorna ligger på olika orter i New Brunswick, från mindre orter till större städer. Vissa ligger i franska regioner och andra i mer tvåspråkiga regioner. New Brunswick är den enda officiellt tvåspråkiga provinsen i Kanada. Provinsen har en vacker kustlinje och Appalachian Mountain Range.

banner-img

information

 • Ålder:
 • 13 - 18 år
 • Estetiska kurser
 • Trä- och metallkonstruktion, Musikalteater, Konst, Dramaproduktion, Teater, Improvisation, Studiokonst, Visuell konst
 • Ämnen
 • Engelska, Astronomi, Rättskunskap, Samhällslära, Politisk vetenskap, Vetenskap, Teknologi, Skogsbruk, Kulinarisk konst, Robotik
 • Sporter
 • Badminton, Friidrott, Hockey, Fotboll, Volleyboll, Snowboardåkning, Golf, Basketboll, Rugby, Simning, Softball, Ishockey, Tennis, Judo, Baseball, Curling, Brottning, Gymnastics
 • Språk
 • Spanska, Franska, Fördjupning i franska
 • Programstart och längd
 • Korttid, Flera år, Vårtermin, Vår, år, Hösttermin, Höst, år

Upplevelser för livet

Att åka på ett utbytesår är en upplevelse som du bara får en gång i livet och som formar din framtid. Läs igenom den här korta guiden för att planera ditt år. Boka sedan en gratis studierådgivning med oss för att förverkliga ditt utbytesår.

Tidigare studenter berättar

Ellen, utbytesår i Texas

"Min tid som utbytesstudent har nog varit en av de roligaste jag varit med om. Jag har gjort nya saker, träffat nya människor, och utvecklats som person. Jag älskar att testa nya saker och har därför tyckt detta varit superkul."

Francesca, utbytesår i Frankrike

”Under detta år har jag lärt mig väldigt mycket om mig själv och jag har insett att utbyte är vad du själv gör det till! Du är ansvarig för hur ditt år kommer att utveckla sig, så tveka inte på att ta initiativ.”

One Team Across the Globe

Vi tillhör ett stort, etablerat moderbolag Educatius Group AB, och har systerbolag och nära samarbeten i många länder. Det gör att vi har ett fantastiskt team som sträcker sig över hela världen och har ett gemensamt mål: att se till att varje student får ett lyckat utbytesår – tillsammans är vi One Team Across the Globe!

Boka gratis konsultation