banner-img

Alberni District Secondary School

School District 70’s Alberni District Secondary School (ADSS) ligger längs västkusten på Vancouver Island och erbjuder eleverna en vacker livsmiljö med en utmanande akademisk läroplan. ADSS erbjuder en Canada Hockey Skills Academy, ett French Immersion program, ett ledarskapsprogram, ett skogsbruksprogram och ”dual credit”-kurser i samarbete med Vancouver Island University och North Island College.

FACILITETER
År 2012 öppnade ADSS en ny toppmodern anläggning som erbjuder medielabb och moderna klassrum med universitetskänsla. Skolan har ett campus på drygt 4 hektar med en teater med 500 platser, en konstgräsplan, två gymnastikhallar, en fitnesstudio och en dansstudio.

SPORT OCH KONST
Distriktet har en Canada Hockey Skills Academy som har fått fram många kanadensiska ”Junior A”-spelare. Akademin är avsedd för alla nivåer och ger pojkar och flickor möjlighet att lära sig hockeyns grunder samtidigt som de får Physical Education-poäng. Det finns också andra individuella idrotter och lagsporter för studenterna att delta i, bland annat ett starkt brottningsprogram som OS-atleten Travis Cross har deltagit i.
För att främja elevernas kreativitet erbjuder distriktet konst och musik, både inom läroplanerna och som fritidsaktiviteter. I konstprogrammet ingår kurser i teckning och målning, keramik och skulptur, mediekonst samt textil och konsthantverk.
UTMÄRKELSER OCH PRESTATIONER
Skoldistriktets Athletic Coordinator är prisbelönt, och inom brottning har både tränare och programmet har fått stort erkännande i hela provinsen för sitt enastående bidrag till sporten.

GEOGRAFISK INFORMATION
Staden Port Alberni ligger på Kanadas västkust, en kort resa med färja från Vancouver. Port Alberni är känt för sina trevliga invånare och sin överkomliga livsstil, och här finns många fritidsaktiviteter utomhus, t.ex. terrängcykling, kajakpaddling och djurskådning.

Besök stadens webbplats: Port Alberni, British Columbia

banner-img
banner-img
banner-img
banner-img

Highlights

”Dual credit”-kurser tillgängliga för studenter i grade 12
Hockey Skills Academy
French Immersion Program

information

 • Ålder:
 • 14 - 19 år
 • Estetiska kurser
 • Textilteknik, Keramik, Teckning, Teater, Teaterföreställning, Manusskrivning, Film och TV, Dans
 • Ämnen
 • Företagsekonomi, Redovisning, Entreprenörsskap, Marknadsföring, Webbdesign och utveckling, Kodning av videospel, Dataprogrammering, Informationsteknik, Engelska, Kommunikation, Litteratur, Mat och näring, Kockutbildning, Psykologi, Kalkylering, Vetenskap, Biologi, Kemi, Fysik 1, Lantbruk, Skogsbruk, Samhällsvetenskap, Civilisation, Rättskunskap, Social rättvisa, Historia, Elektronik, Träteknik, Metallteknik, Teckning och design
 • Klubbar
 • Multimediaklubb, Matteklubb, Sällskapsdans
 • Sporter
 • Basketboll, Hockeyakademi, Utbildning i utomhussporter, Volleyboll, Fotboll, Friidrott, Cheerleading, Terränglöpning, Brottning, Badminton, Golf, Rugby
 • Språk
 • Franska, Japanska, Spanska, Fördjupning i franska
 • Programstart och längd
 • Flera år, Vårtermin, Hösttermin, Höst, år, Vår, år

Upplevelser för livet

Att åka på ett utbytesår är en upplevelse som du bara får en gång i livet och som formar din framtid. Läs igenom den här korta guiden för att planera ditt år. Boka sedan en gratis studierådgivning med oss för att förverkliga ditt utbytesår.

Tidigare studenter berättar

Ellen, utbytesår i Texas

"Min tid som utbytesstudent har nog varit en av de roligaste jag varit med om. Jag har gjort nya saker, träffat nya människor, och utvecklats som person. Jag älskar att testa nya saker och har därför tyckt detta varit superkul."

Francesca, utbytesår i Frankrike

”Under detta år har jag lärt mig väldigt mycket om mig själv och jag har insett att utbyte är vad du själv gör det till! Du är ansvarig för hur ditt år kommer att utveckla sig, så tveka inte på att ta initiativ.”

One Team Across the Globe

Vi tillhör ett stort, etablerat moderbolag Educatius Group AB, och har systerbolag och nära samarbeten i många länder. Det gör att vi har ett fantastiskt team som sträcker sig över hela världen och har ett gemensamt mål: att se till att varje student får ett lyckat utbytesår – tillsammans är vi One Team Across the Globe!

Boka gratis konsultation