9:00 30th September 2015

Matkulturen i USA

Den största fördomen som många har om USA tror jag är maten. Att de äter mycket skräpmat och att det finns ett McDonalds vid varje krön. Denna fördom stämmer enligt mig och vad jag upplevt. Under de 1,5 månaderna jag har varit här så har det varit många ”drive through” och en del onyttigt hemma, inte alla dagar, men en del.

Alltid kall läsk i kylen

Till exempel har vi nästan alltid ett öppet paket kakor hemma, två chipspåsar står öppna och alltid kall läsk i kylen. Detta är för mig en stor skillnad från Sverige.

I Sverige åt jag iallafall mycket bra mat, varierat och normalt nyttig mat. Den maträtt jag saknar mest här är lax. Jag har fått min värdfamilj att äta lax ett par gånger här, i Sverige åt jag det minst en gång i veckan, om inte oftare. Fisk är inget som är vanligt att äta här, vad jag har upplevt.

Erbjud dig att laga svensk mat

Vad man kan göra åt den saken är att föreslå att själv laga mat någon gång, att försöka få dem att äta mer svensk mat vilket kanske de tycker är kul också. Kanske ni har en överenskommelse att du lagar mat en gång i veckan?

Försök vara med i en aktivitet på sidan av skolan vilket håller dig mer hälsosam och enligt mig är det lättare att äta bättre om man tränar mer.

Detta gäller såklart inte alla, vissa familjer äter mer hälsosamt än andra och du kanske inte har alls något problem med den amerikanska maten. Men ni som har det, ta åt er tipsen så önskar jag er all lycka!

Patricia

Sverige

Patricia bloggar från Virginia under sitt utbytesår i USA.

Upplevelser för livet

Att åka på ett utbytesår är en upplevelse som du bara får en gång i livet och som formar din framtid. Läs igenom den här korta guiden för att planera ditt år i USA. Boka sedan en gratis studierådgivning med oss för att förverkliga ditt utbytesår.