9:00 28th February 2020

Trender i USA

Efter många månader i USA har jag sätt många trender och tänkte dela med mig av några som jag tyckte är speciellt tydliga. Detta är ju såklart bara från min upplevelse, USA är jätte stort och det kan se helt annorlunda ut i andra delar av landet.

  • Hydro Flask

Det är otroligt många här som bär runt en vattenflaska på skolan, jag vet inte om det beror på att det är extra varmt här där jag bor eller om det är något som är vanligt i resten av USA också.

Det populäraste märket att ha på vattenflaska är Hydro Flask, av någon anledning är dessa flaskor super dyra och en kostar runt 40 dollar. Många klistrar också klistermärken på sina vattenflaskor.

  • TikTok TikTok TikTok

Det är överallt och så populärt. I Sverige är det väll kanske också en liten grej men här skulle jag säga att det definitivt är större. Det finns även folk på min skola som är ”TikTok famous” och spelar in sina videos på skolan. Det var lite roligt eftersom några kompisar från Sverige hade upptäckt att en kille som är lite TikTok känd går på min skola och tyckte att det var ganska coolt, men här är det typ normalt.

Det var lite roligt eftersom några kompisar från Sverige hade upptäckt att en kille som är lite TikTok känd går på min skola och tyckte att det var ganska coolt, men här är det typ normalt.

  • Kånken

Att Fjällräven är så populärt här skulle man kanske inte kunna tro. Men det är väldigt stort och något som man som svensk kan vara stolt över. Jag vet inte hur många gånger något har bett mig uttala Kånken och Fjällräven, det är väldigt svårt för amerikanare att göra.

  • AirPods

Apple produkter i allmänhet är populära men speciellt AirPods. Det känns lite som om alla har AirPods här.

  • Thrift stores

Alltså second hand affärer är väldigt populära. Det är jätte trendigt bland unga att gå till Goodwill eller Salvation army för att handla second hand. Man kan även hitta väldigt coola saker till ett lågt pris ibland och det stödjer jag till 100% med tanke på hur mycket bättre det är för klimatet än att köpa nytt hela tiden.

 

  • In N Out

Jag vågar nog säga den bästa snabbmatskedjan i USA, iallafall i Kalifornien. Det är otroligt stort här i Kalifornien och de är väldigt stolta över sitt In N Out. Men snabbmat är generellt väldigt stort här och det är vanligt att åka och köpa snabbmat när man hänger med kompisar.

  • Bil

Eftersom man bara måste vara 16 för att ta körkort så har många redan en bil. Det resulterar i att man kör i princip överallt. Så tveka inte med att fråga om skjuts någon stans, det finns oftast någon med en bil som ska till samma ställe. Återigen, när man hänger med kompisar är det minst en kompis som har en bil och kan skjutsa alla andra.

 

  • School Merch

Det är väldigt mycket School Spirt i USA och ett sätt att visa sin stolthet över sin skola har i princip alla något form av klädesplagg med skolans namn eller logga på. De kan man både få tag på genom sporter och klubbar men även från skolans egna shop där dom säljer olika typer av kläder.

 

Moa

Upplevelser för livet

Att åka på ett utbytesår är en upplevelse som du bara får en gång i livet och som formar din framtid. Läs igenom den här korta guiden för att planera ditt studieår utomlands. Boka sedan en gratis studierådgivning med oss för att förverkliga ditt utbytesår.