9:00 05th september 2017

Soft Landing Camp i New York

Soft Landing Camp var verkligen något av det roligaste jag någonsin gjort. Sightseeing, shopping och mycket mer stod på schemat och i det här inlägget tänkte jag skriva några tips för hur ditt SLC ska bli ULTIMAT!

1. Häng inte bara med svenskar

Det blir lätt så eftersom man känner nån sorts trygghet att prata sitt eget språk och man tycker att det känns onaturligt att prata engelska när ens svenska kompisar också är med. Men försök verkligen!

Jag gjorde misstaget att nästan bara hänga med Svenskar och när jag sista dagen insåg att danskarna var sjuuukt trevliga så hade jag bara en dag på mig att lära känna dem. Det är också ett perfekt tillfälle att öva upp din engelska inför det kommande året

2. Shoppa inte för mycket

Vill du betala 100 dollar för övervikt i din väska? Nä, jag tänkte väl det. Jag vet att det är svårt men försök verkligen att hålla i pengarna, jag lovar att du kommer att få flera tillfällen att shoppa under året.

3. Ställ frågor

Fråga guiden, fråga din rumskamrat, fråga busschauffören, fråga exloriusstaffet. Fråga alla du kan för det är det absolut bästa sättet att lära känna folk och få reda på saker. Om du har nåt på hjärtat, säg det. Ingen kommer skratta åt att din engelska är dålig för alla på campet sitter i exakt samma sits som dig

4. Ät god mat

Sätt dig inte på McDonalds, du är i NYC, en helt egen matkultur i sig. (Ett hett tips på hamburgerställe är Shake Shack)

5. Ha så roligt som du bara kan

Det kommer dock inte vara ett problem för du är sysselsatt 24/7, men passa verkligen på. Du är i den coolaste staden i hela världen.

Hoppas att ni fick några bra tips! Hade så bra så ses vi i nästa inlägg((:

Maria

Sverige

Maria studerade på Birch Run High School i Michigan, USA.

Upplevelser för livet

Att åka på ett utbytesår är en upplevelse som du bara får en gång i livet och som formar din framtid. Läs igenom den här korta guiden för att planera ditt år i USA. Boka sedan en gratis studierådgivning med oss för att förverkliga ditt utbytesår.