9:00 18th juli 2018

Om dejtning i USA

Något som många säkert undrar innan sitt utbytesår eller bara undrar in general är ju hur det är att dejta i USA och hur det fungerar. Jag vet att både svenska och amerikanska organisationer har olika regler kring ämnet så samma regler gäller ju såklart inte för alla men tänkte berätta lite från mitt perspektiv.

Innan jag for iväg uppmuntrade Explorius oss om att amen får ni chansen att gå på en dejt så gör det om ni känner för det för det är ju en del av “the american experience” och man får oftast träffa mer nytt folk och upptäcka mer nya platser då.

Så för oss så är det absolut inte förbjudet för Explorius att dejta vilket jag tycker är väldigt bra då det de säger verkligen stämmer. Sen brukar oftast dom amerikanska organisationerna och the Local Coordinators vara mer strikta på dejtingsfronten och även värdföräldrarna om man har religiösa/strikta sådana, men det får man ju se när man får sin amerikanska organisation och är på plats i USA.

Men om man får chansen att gå på en amerikansk dejt tycker jag att man verkligen ska ta den. Om man som kille åker iväg som utbytesstudent, våga fråga ut tjejerna och var inte blyga!

Ni framtida utbytisar har mycket att se fram emot då dom flesta amerikanska killarna är riktiga gentlemens och ibland känns det lite som att man är med i en film 😉

Det enda man får ha i bakhuvudet är att man en dag kommer måsta åka tillbaks till Sverige .. Och då kan det vara extra svårt och jobbigt att lämna USA om man har hittat nån som man verkligen verkligen gillar här.

Jag hade bestämt mej för att inte börja dejta någon eller så, då jag inte ville att det skulle vara extra jobbigt att åka hem. Sen har jag också hört mycket “skräckhistorier” om att värdfamiljer blir sura om man skaffar pojkvän och inte spenderar all tid men dom typ, men allt handlar ju om en balans.

Jag “höll mej” kanske halvvägs igenom mitt år tills jag började hänga med en kille här och sen blev det att vi började hänga mer och mer med tiden och idag sitter jag här i USA med en amerikanare till pojkvän haha, så bra gick det att “hålla sej” :))

Men eftersom att de flesta amerikaner är riktiga charmtroll är det fler än man tror som hamnar i förhållande här borta.

Om jag idag i efterhand skulle kunna gå tillbaks i tiden och ändra på att träffa och börja dejta honom skulle jag inte förändra något. Det har varit tillsammans med honom + mina kompisar som jag har haft som roligast här borta och skapat de bästa minnena!

Sen även om alla förhållanden inte håller har ju han varit med och gjort mitt år till världens bästa och att “ta bort” honom från mitt år skulle jag ju absolut inte vilja göra. Han är en av dem som jag har/ haft som roligast med och han är ju också en stor del av varför jag har haft det så bra som jag haft! 🙂

Det enda jag skulle säga är att försök att inte kära ner er i någon de första veckorna/månaderna här borta. Du borde fokusera mer på att lära känna värdfamiljen och vänner då!

Annars är det lätt att du ses som otacksam och det skulle helt enkelt inte se bra ut. Sen om du fäster dej vid en person det första du gör och det råkar tar slut efter några månader kan ett “break up” förstöra väldigt mycket utav ditt år, och det vill väl ingen:)

Kram Maja 🙂

Maja

Sverige

Maja bloggar från Michigan under sitt utbytesår i USA.

Upplevelser för livet

Att åka på ett utbytesår är en upplevelse som du bara får en gång i livet och som formar din framtid. Läs igenom den här korta guiden för att planera ditt år i USA. Boka sedan en gratis studierådgivning med oss för att förverkliga ditt utbytesår.