9:00 02nd oktober 2019

Amerikansk fotboll på high school

Det har nu gått lite mer än en månad sen jag kom till Texas i USA, och tiden har verkligen gått fort. Jag har hunnit installera mig, skaffa vänner och komma nära min värdfamilj. Detta börjar verkligen bli mitt andra hem.

En stor tradition här är amerikanska fotbollsmatcher, som många säker vet om. På min skola har vi inget fotbollslag, så de som spelar ”fotboll” spelar i ett lag för hemskolade. Jag har hunnit gå på några matcher och det har varit superkul, men det är inte riktigt den ”riktiga” high school-upplevelsen.

Därför tog min värdsyster och hennes vänner med mig till en public school-match igår och det var verkligen en helt annan upplevelse! Det var stora läktare, uppträdanden, musik, mat och kläder i skolans färger. Vi träffade även en hel del nya människor, det var riktigt kul.

Men det hela har fått mig att fundera på om jag verkligen är nöjd med att gå på skolan jag går på. Som jag förklarat går jag på en liten skola med strikta regler och ett helt annat lärosätt än på de ”vanliga” skolorna.

Jag trivs med folket och jag tycker om klasserna, men jag känner att jag inte får hela den upplevelsen som jag kom hit för. Personerna på min skola lever ett annat liv än det jag vill uppleva under mitt år.

Många har väldigt konservativa åsikter och stränga föräldrar vilket. Jag har börjat fundera på om det faktiskt är värt att byta skola? Jag kommer fortsätta fundera, vet inte ens om det är möjligt eftersom skolorna i området verkar ha fyllt alla platser med utbytesstudenter redan.

Jag vet inte heller om jag skulle våga byta bort det jag har nu, för att testa något nytt. Jag ska ju bara vara här ett år, och eftersom jag trivs på min nuvarande skola vet jag inte om jag tycker att det är någon idé.

Hursomhelst, fotbollsmatcherna och andra sportevent här är något riktigt roligt och en helt ny upplevelse för mig. Jag kommer förhoppningsvis se många fler matcher, både av amerikansk fotboll, men också av volleyboll, som det är säsong för, basket i vinter och fotboll i vår. Matcherna här är alltid något att se fram emot.

 

Elsa

Upplevelser för livet

Att åka på ett utbytesår är en upplevelse som du bara får en gång i livet och som formar din framtid. Läs igenom den här korta guiden för att planera ditt studieår utomlands. Boka sedan en gratis studierådgivning med oss för att förverkliga ditt utbytesår.