9:00 19th October 2020

Vanliga fördomar om södra USA

Hej allihopa!

Mitt namn är Ellen och för ungefär en månad sedan lämnade jag Sverige för att tillbringa 10 månader i Katy, Texas. Katy ligger någon timme utanför Houston, en av USAs största städer. En av mina största rädslor inför mitt utbytesår var att jag skulle få en placering i en stat i södra USA. Jag hade hade mycket fördomar om hur det skulle vara och fruktade att hamna på en bondgård mil från närmsta hus.

Från det ni just läst kan ni nog förstå att jag var skeptisk när jag fick reda på att jag fått min placering i Texas. Den här känslan ändrades snabbt när jag läste om min familj och området jag skulle bo i. Nu när jag är här kan jag intyga att de fördomar många har om de södra delarna av USA inte alltid stämmer. Jag hade därför tänkt besvara vanliga frågor om livet i södra USA.

Är det mycket konservativa åsikter/ Trump-supportrar?

Jag kan inte svara för alla stater eller områden men där jag bor är det inte särskilt mycket. Eftersom Houston ligger långt söderut, närmare gränsen till Mexiko, bor det många invandrare här som stereotypiskt sett inte brukar gilla Trump. Explorius brukar säga att det ibland är bäst att undvika politiska diskussioner över huvud taget under sitt utbytesår. Det kan kännas lite frustrerande ibland men man får komma ihåg att de kommer från andra förhållanden än vi.

Kör alla trucks?

Inte alla men näst intill. Gatorna här är fyllda med trucks.

Bor alla på bondgårdar?

Nej! Södra USA har mängder av städer med förorter. Området jag bor i ser ut som det man tänker på när man hör amerikansk förort. Det är stora hus på snirkliga gator, uppfarter med basketkorgar och pampiga trädgårdar. Viktigt att understryka är att det är en otrolig upplevelse att tillbringa sitt utbytesår på landet. Du kommer träffa lika många människor och uppleva en halt annan natur än någon som bor i stadsmiljö.

Lyssnar folk på countrymusik?

Mer än i Sverige men inte mycket alls. Detta beror ju såklart på var du bor och vilka du umgås men men hittills lyssnar nästan ingen av mina vänner på country.

Har folk en accent?

Inte många. Där jag bor har nästan ingen någon accent.(Det kan nog ha och göra med att jag bor i ett multikulturellt område).

Det var allt jag hade för detta blogginlägg. Jag hoppas du tyckte detta var lite intressant! Läs gärna andra utbytesstudenters bloggar för mer inspo. Tips från mig är även att följa explorius story på snap där en student gör en take over varje vecka och svarar på frågor (@exploriussweden). Vecka 47 är det min tur!!

 

Ellen

Upplevelser för livet

Att åka på ett utbytesår är en upplevelse som du bara får en gång i livet och som formar din framtid. Läs igenom den här korta guiden för att planera ditt studieår utomlands. Boka sedan en gratis studierådgivning med oss för att förverkliga ditt utbytesår.