9:00 02nd November 2020

Packningslista för utbytesstudenter

Hejsan allihopa!

Jag minns när jag skulle packa till mitt utbytesår. Det var stressigt och svårt att välja vad som skulle med och inte. Hur ska man lyckas packa ned hela sitt liv i en enda resväska? Jag har alltid varit en väldigt glömsk person. Under de senaste åren har jag lyckats tappa bort pass, plånböcker och jag vet inte hur många nycklar. Att få med sig allting till USA i 10 månader var alltså något jag var väldigt orolig över. Jag letade överallt efter en bra packlista men hittade aldrig någon som riktigt passade. Istället bestämde jag mig för att göra en egen, och tänkte dela med mig utav den idag. OBS: Listan är aningen anpassad efter USA och varmare klimat då jag är på utbyte i Texas.

Packningslista

Mobil + laddare + hörlurar
Dator+laddare
Kamera+laddare
Pass, ID, kreditkort, plånbok
Viktiga papper (t.e.x. visum+Ds-2019 om du ska till USA)
Presenter till familjen
Dagbok, anteckningsböcker + pennskrin (jag kom fram när skolan hade startat)
Schampo, balsam och hudkräm
Tandborste och tandkräm
Hårborste och hårsnoddar
Necessär (med smink eller annat)
Vattenflaska, springskor
Tofflor
Badkläder + underkläder (ca två/tre veckor)
Hoodie och mjukisbyxor
Finare kläder(kläder för kyrkan)
Kläder
Ryggsäck och liten handväska
Nagelsax, rakhyvel
Sminkborttagning
Smycken
Munskydd (Corona)

Kläder

Några tips när det gäller kläder:

Ta inte med något plagg du knappt använder i Sverige
Om du känner att du kommer fylla din resväska(det gjorde jag) kan du ta med plagg du skulle kunna lämna i ditt värdland om du hittar något du gillar bättre där.
Om du åker till varmare klimat behöver du inte ta med dig jacka. Jag tog inte med mig och har inte behövt än. Kläder går alltid att köpa på plats när det blir kallare. Det går även ofta att låna av värdfamiljen om du frågar.
Ta kontakt med din värdfamilj och fråga vad de tycker att du ska ta med dig. De vet bäst om området. Detta gäller andra saker som handduk mm. Communication is key.
Planerar du att sporta kan du, som jag tog med mig ett par fotbollsskor, ta med utrustning från Sverige(går även det att köpa i värdlandet).

Present till värdfamilj

Det kan vara trevligt att ta med sig något typiskt svenskt till sin familj. Jag tog tex med mig en smörkniv, godis och andra småsaker. Det behöver alltså inte vara något speciellt. Jag tipsar om att gå till hantverksbutiker för att hitta små söta presenter.

Detta var allt jag hade att dela med mig av idag. Hoppas du får någon användning utav listan!

Ellen

Sverige

Ellen bloggar från Texas under sitt utbytesår i USA.

Upplevelser för livet

Att åka på ett utbytesår är en upplevelse som du bara får en gång i livet och som formar din framtid. Läs igenom den här korta guiden för att planera ditt år i USA. Boka sedan en gratis studierådgivning med oss för att förverkliga ditt utbytesår.