9:00 19th April 2021

Bucket List

Hej! Nu när mitt utbytesår här i Texas börjar gå mot sitt slut tänkte jag dela med mig av den bucket list jag skrev innan jag åkte. Jag lade även till några extra grejer som jag tycker alla som åker till USA borde göra under sitt år.

✅ Gå på amerikansk fotbollsmatch

Football season är i början av året och superkul. Jag gick på nästan alla matcher och skulle säga att det är det mest ”high School movie”-sak jag gjort under mitt år.

❌ Gå på prom

Homecoming blev tyvärr inställd pga Corona och prom är bara för seniors(jag är junior)

✅ Äta riktig mac n’ cheese

 

✅ Fira Thanksgiving

Att fira thanksgiving var supertrevligt. Min värdpappa är jättebra på att laga mat och gick all in på den måltiden. Ett hett tips från mig: Pecan pie

✅ Uppleva halloween

Redan när jag kom hit i slutet av augusti var det halloweenpynt och förberedelser. Det var superkul att gå trick or treat och se allas galna pynt i deras trädgårdar.

✅ Bjuda värdfamilj och vänner på svenskt godis/mat

Jag har försökt visa min värdfamilj så mycket som möjligt från Sverige. Det visar sig att det var intressant för mig också. Man lär sig mycket från att lära andra. Det visar sig också att folk här inte direkt älskar djungelvrål.

✅ Köpa en collage hoodie

 

✅ Överlev första skoldagen

Första skoldagen var extremt nervöst. Jag går på en stor skola och hann inte mellan klasserna under rasten då jag inte hade varit i skolan tidigare. Min stress är nu något jag kan skratta åt i efterhand. Var inte rädd att göra bort dig första dagen, du har många fler att rätta dina fel.

❌ Gå med i någon grupp på skolan

Jag gick aldrig med i en klubb men var med i fotbollslaget och fick där många vänner och något att göra utanför skolan.

✅ Åka en gul skolbuss

 

✅ Köp en year book

 

✅ Lära mig amerikansk fotboll

Jag nämnde tidigare att jag gick på många matcher men kan fortfarande inte säga att jag riktigt lärt mig reglerna.

✅ Handla på walmart/target

 

✅ Shoppa på black friday

 

✅ Köpa souvenirer från platsen

Souvenirer är bra presenter att ta hem till familj! Jag har även många småsaker som påminner mig om händelser under mitt år(konsertbiljetter och liknande) som jag vill ta med hem som minne.

✅ Ha ett hejdåparty

 

✅ Åka på road trip

Jag har rest runt i Texas storstäder Dallas, San Antonio, Austin, Galveston, och såklart Houston. Det har varit otroligt kul att se landsbygden och naturen i Texas utanför förorten.

❌ Skriv dagbok minst varje vecka

Tanken var att jag skulle skriva dagbok varje vecka, men det har inte hänt. Tiden går snabbare än man tror och plötsligt har man inte skrivit på två månader.

❌ Ät på in n out

 

✅ Ät på dominos

 

Några saker jag skulle lägga till nu

□ Se på julbelysning
□ Gör pepparkakshus
□ Thrifta
□ Carva pumor
□ Testa allt på Starbucks
□ Gå till en 24 h-pancake restaurang
Det var allt jag hade för denna gången. Ha det bra och hoppas ni fick lite inspiration!

Ellen

Sverige

Ellen bloggar från Texas under sitt utbytesår i USA.

Upplevelser för livet

Att åka på ett utbytesår är en upplevelse som du bara får en gång i livet och som formar din framtid. Läs igenom den här korta guiden för att planera ditt år i USA. Boka sedan en gratis studierådgivning med oss för att förverkliga ditt utbytesår.