9:00 01st March 2018

En vanlig skoldag i Kanada

06.20 vaknar jag och klär på mig inför cheerleadingen, vid den här tiden är jag för trött för att fungera så gör en kopp te och en banan, sen tar jag mig iväg till cheerleadingträning innan skolan.

06.45 börjar träningen och när jag fått i mig lite te och träningen kommit igång så är det alltid hur kul som helst, älskar denna sport.

08.10 ungefär är träningen slut och då gör jag mig iordning för skolan.

08.30 ringer sista klockan i skolan och på tisdagar är det CDAB rotation vilket innebär att jag har min C-class först och denna termin är det dans för mig. Dans är min favorit klass där jag verkligen gillar personerna, läraren, stämningen och att få dansa.

9.59 – 11.23 har jag mitt D-block vilket är philosophy. Det här är den klass jag får mest uppgifter i och den som kräver mest “plugg”. Intressant än så länge och jag gillar min lärare och klassen.

11.23 – 12.02 har jag lunch. Lunch serveras i cafeterian och det är alltid väldigt bra mat där som lagas i cafeteria klassen av elever. Den kostar dock så jag brukar försöka ta med mig lunch och då blir det ofta en macka eller rester från gårdagens middag. På tisdagar har jag även dance rehearsal för dance teamet som jag är med i.

12.07 – 1.31 är det dags för mitt A block som är cafeteria och när vi har cafeteria efter lunch så är det clean up block vilket betyder att vi städar upp och gör rent efter dagens lunch och när vi är klara så får vi äta vad som blev över från lunchen, ofta noodlebox, soup, någon brödbit eller bakelse.

1.36 – 3.00 har jag min sista lektion för dagen vilket är photography där vi fotar, bygger en typ e-portfolio hemsida och lär oss en massa om kameror och ska även få prova på darkroom developing, kul!

Efter skolan har jag dance rehearsal till ca 5 och vi tränar på några olika dance pieces till några tävlingar och shower vi har snart. Älskar verkligen dansen just nu och alla i dance teamet, såå himla kul och längtar liksom till varje rehearsal.

När jag kommer hem äter vi middag och sedan umgås jag oftast med värdfamiljen, tittar på TV, spelar något spel eller bara chillar på mitt rum typ. På tisdagar är det This Is Us på TV som framför allt jag och min värdmamma absolut älskar så det brukar vi oftast kolla på tillsammans. Min värdfamilj tycker om promenader så ibland blir det att vi går på någon prommis vid något fint ställe (vilket det finns gott om här) också.

Sedan äter jag typ något litet och går och lägger mig och så kan alltså en helt vanlig dag se ut för mig här borta!

Linnéa

Sverige

Linnéa bloggar från British Columbia, Kanada läsåret 2017/18.

Upplevelser för livet

Att åka på ett utbytesår är en upplevelse som du bara får en gång i livet och som formar din framtid. Läs igenom den här korta guiden för att planera ditt år i Kanada. Boka sedan en gratis studierådgivning med oss för att förverkliga ditt utbytesår.